Rapport: Säker seger mot Palace

Bild till nyheten Rapport: Säker seger mot Palace
​Det blev en relativt behaglig resa mot tre poäng för Liverpool när Crystal Palace gästade Anfield. Utan att spela någon glänsande fotboll dominerade The Reds stora delar av matchen och kunde fira en seger efter mål av Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keita.

Liverpool blev nedtryckta i eget straffområde under de inledande minuterna av matchen och gästande Crystal Palace kom mycket nära ett tidigt ledningsmål men Alisson lyckades precis få undan bollen i tid efter att Wilfried Zaha fått till ett avslut i en båge över brassen.

Efter den inledande anstormningen från Palace tog Liverpool över helt och det var i princip spel mot ett mål. The Reds fyllde på bra med folk i straffområdet och kom till många avlutslägen efter inlägg, men antingen stod en Palace-spelare och blockade eller så lyckades Guaita rädda.

Efter knappt 40 minuters spel missade Diogo Jota ett jätteläge att ge sitt lag ledningen när han dunkade bollen högt över från nära håll efter att Guaita räddat en nick från Thiago.

I den 43:e minuten kom det så förlösande målet! Guaita tvingades släppa retur på en nick från Mohamed Salah och det gav Sadio Mané möjligheten att dunka bollen i nät till Anfieldpublikens belåtenhet. Målet var Manés 100:e mål i den röda tröjan.

1-0:

Palace var piggare när de kom ut efter pausvilan och Liverpool fick ägna lite mer tid till försvarsspel än i första. Inget av lagen lyckades skapa något tryck utan det var mycket spel fram och tillbaka på mittplan.

Efter en timmes spel tvingades Thiago lämna planen och sågs halta in i spelartunneln. Naby Keita ersatte.

Palace-anfallaren Edouard fick ett jätteläge lite från ingenstans i den 72:a minuten när han blev ensam i den bortre delen av straffområdet, men mottagningen svek honom vilket gjorde att Alisson, som var snabbt ute från sin linje, kunde dyka ned och sno åt sig bollen.

Liverpool hade problem att ta tag i matchen i den andra halvleken och skapade inte särskilt många målchanser. De skulle dock utöka sin ledning efter ännu en hörna. Bollen skarvades mot den bortre stolpen där en helt ensam Salah kunde trycka dit 2-0 med drygt tio minuter kvar att spela.

2-0:

Efter 2-0-målet kontrollerade hemmalaget matchen på ett betydligt tryggare sätt och kunde precis i slutet utöka sin ledning ytterligare - även denna gång efter en hörna: Salah svingade in en boll från höger som boxades ut till Keita som drog till med ett volleyskott som lämnade Guaita i Palace-målet chanslös.