– En speciell stund för mig

Bild till nyheten – En speciell stund för mig
Joe Gomez berättar om känslan att få göra sin första start i tävlingssammanhang på tio månader när AC Milan gästade Anfield tidigare i veckan.

Joe Gomez har fått sitta på bänken under de första Premier League-matcherna för säsongen, men i onsdags fick han kliva in i startelvan när The Reds premiärspelade i Champions League mot AC Milan.

Det var första gången sedan i november 2020 som Gomez startade i tävlingssammanhang. 

– Det var en speciell stund för mig. Jag har spenderat många månader, många timmar i gymmet och sett det här framför mig. Att få göra comeback i vår första Champions League-match med supportrar på plats sedan pandemins start, det var speciellt. Jag tycker att grabbarna stod för en fin insats och det var mycket viktigt att ta tre poäng direkt, säger mittbacken till Liverpoolfc.com.

– Det var en högintressant match. Vi hade självklart föredragit att det hade varit lite lugnare i vår defensiv, men det var ingen skräll att vi skulle testas defensivt mot ett lag som AC Milan. Som tur var lyckades grabbarna leverera så pass bra offensivt att vi tog tre poäng. Det var tack vare kvaliteten hos våra anfallare och självklart även lagkaptenen som gjorde ett fint mål. I det stora hela var det en bra kväll. Det allra viktigaste var de tre poängen. Det finns saker att lära, men vi gjorde ett bra jobb.

– Jag hade många tankar i huvudet. Det finns många olika mentala aspekter när man inte har spelat på så lång tid. Men när man väl kommer ut på planen med stämningen och allt så försvinner många sådana tankar. Jag njöt av det. Jag är väldigt tacksam över att vara tillbaka. Som sagt, det är något jag väntat länge på, jag njöt verkligen av kvällen.

Mittbackskollegan Joel Matip har uppvisat strålande form under säsongsinledningen.

– Joel är otrolig, konstaterar Gomez.

– Han har så många färdigheter som jag tycker han får för lite beröm för. Han var också borta länge på grund av skada och att han inlett säsongen som han gjort visar vilken duktig spelare han är. Han är ganska diskret och håller sig lite i bakgrunden, men han förtjänar mycket beröm eftersom han är en fantastisk person och en spelare av högsta klass. Han är en spelare jag kan lära mig mycket av.

I de senaste matcherna har Matip varit väldigt offensiv, han har ofta drivit upp bollen i planen och brutit motståndarnas försvarslinjer. Alisson skämtade tidigare i veckan om att han var en äkta playmaker.

– Vid en första anblick kanske man tänker att han inte har förmågan att dribbla på det sätt han faktiskt gör. Att han kan kliva fram på sättet han gör är en viktig egenskap. Vi har skämtat lite eftersom hans FIFA-betyg när det gäller dribblingar inte riktigt stämmer överens med hur duktig han faktiskt är på det. Han är en otrolig spelare.

Imorgon, lördag, väntar Premier League-fotboll igen när Crystal Palace kommer på besök till Anfield.

– Vi skiftade fokus mot den matchen omedelbart. Det är en intensiv period nu så det finns inte tid för så många träningar mellan matcherna. Men psykiskt måste vi ställa om direkt och fokusera på Premier League, det är ingen lätt uppgift vi ställs inför i form av Palace. 

– Palace gör det alltid svårt för oss. De har några riktigt duktiga individer i laget. Vi hoppas kunna fortsätta på samma sätt vi gjort i de senaste matcherna.

Crystal Palace vann förra helgen med 3-0 mot Tottenham.

– Det kommer självklart att göra att de kliver in till den här matchen med ett starkt självförtroende. De har spelare som Zaha med flera som är riktiga hot. De kommer ha bra självförtroende och det med all rätt. Nu är det upp till oss att fortsätta vår framfart och se till att behålla vår fina form.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer