Senaste nytt inför Palace

Bild till nyheten Senaste nytt inför Palace
Jürgen Klopp har mött pressen inför lördagens hemmamatch mot Crystal Palace. På presskonferensen diskuterade han bland annat Joel Matips kvaliteter, bredden på mittfältet, Roberto Firminos status och hur han ser på Palace under Patrick Vieira.
Jürgen Klopp om Roberto Firmino:

– Han är inte redo för helgens match, han har inte tränat med laget ännu. Det kommer han att börja göra nästa vecka.

Om Mo Salahs kontraktssituation:

– Det finns ingenting att säga egentligen, särskilt inte för mig som inte är involverad. Det enda jag är intresserad av är hur Mo ser ut för tillfället, hur motiverad han är och så vidare, ur den aspekten finns det inget att oroa sig över.

Om Crystal Palace under Vieira:

– De har blivit ett spelande lag. De har tagit in nya spelare och de har blivit riktigt starka offensivt. Eduard kom in och gjorde två mål direkt. Ayew, Benteke, Zaha. Gallagher är en riktigt duktig spelare.

– Palace är ett bra lag med en tydlig spelidé. Vi måste se till att prestera bra och förhoppnings kan vi göra det.

Om rotation:

– Vi har pratat mycket om spelschemat. Att spela söndag, onsdag och lördag är tufft. Vi måste tänka på det (och rotera). Det är tydligt att vi kommer att behöva göra förändringar igen.

Om tabelltoppen efter de första matcherna:

– Jag har inte tänkt så mycket på hur det gått för de andra lagen, men vi har fått en okej start, vi har spelat bra. Om man vill vara däruppe i toppen så måste man prestera omedelbart, det går inte att tappa allt för många poäng. Vi måste fortsätta framåt nu. Jag är inte förvånad över de andra lagens resultat.

Om Sadio Mané:

– Sadio ser riktigt bra och skarp ut. Man pratar ibland om missade chanser, men om man har så många lägen och avslut som han har haft, det är faktiskt viktigt. Han är i bra form.

– Han är inne i en bra period både fysiskt och psykiskt. Han har ett leende på läpparna även vid missade chanser eftersom han vet vad han hade kunnat göra bättre. Men Sadio är en exceptionell spelare så han förväntas prestera på en exceptionell nivå, vilket han allt som oftast gör för oss.

Om Divock Origi:

– Det var fantastiskt att han kom in och spelade på sättet som han gjorde. Vi spelar många matcher nu men vi har också haft många träningspass, vi har kunnat se vilken form han är i. Han har visat framfötterna på träning, därför valde jag att starta honom i matchen. Han var väldigt fokuserad på matchen och hjälpte oss mycket både offensivt och defensivt. Den lilla chippen till Mo var otroligt viktig för oss.

Om bredden på mittfältet:

– Det är viktigt eftersom det är vår motor för vårt spel. Att vi har den kvaliteten och bredden är viktigt. Vi har många matcher framöver så det är goda nyheter att alla spelare är redo för spel nu.

Om Van Dijk:

Journalisten frågade om det kommer fortsätta att vara så att Van Dijk inte spelar alla matcher även på lång sikt.

– Jag skulle säga att det är kortsiktigt. Vi är fortfarande inne i en typ av förlängd försäsong, särskilt för hans del efter så lång tid borta från spel. Han kunde verkligen ha spelat, men jag måste fatta kloka beslut. Vi har hade tre långtidsskadade mittbackar och även Ibou hade en långtidsskada för ett halvår sedan. 

– Det kommer inte vara så för alltid att jag säger att Virgil inte är redo att spela, men denna vecka var det det rätta att göra.

Om Joel Matip:

– Om det finns folk som inte ser Joel Matips kvaliteter så kan jag inte hjälpa dem. Han har haft lite otur med skador tidigare. Han är en stor, lång spelare som i stunder kanske ser lite ranglig ut, men han är en otrolig spelare. Han har visat det sedan första dagen här.

– Vi har nu fyra, fem, högklassiga mittbackar. Det gör att vi kan göra lite förändringar då och då. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer