– Det var en galen match!

Bild till nyheten – Det var en galen match!
Trent Alexander-Arnold reflekterar över segern mot Milan som innebar en perfekt start på de rödas Champions League-säsong.

Trots att Liverpool var det klart bättre laget i princip i hela matchen när AC Milan gästade Anfield krävdes en vändning för att ta hem en uddamålsseger. Trent Alexander-Arnold gav sitt lag ledningen - målet blev officiellt skrivet som ett självmål - innan bortalaget vände matchen inom loppet av två minuter precis innan paus. I den andra halvleken lyckades dock The Reds återta ledningen tack vare mål från Mohamed Salah och Jordan Henderson.

– Det var en galen match! Det var bra, något man förväntar sig av en Champions League-match, två riktigt bra lag, det var svårt att avgöra matchen, säger Alexander-Arnold till Liverpoolfc.com.

– Vi inledde den första halvleken på ett fantastisk bra sätt, vi satte dem under press och de verkade inte riktigt förstå vad som hände till en början. Vi tappade tempot mot slutet av första halvlek men vi lyckades ta hem segern. Vi gjorde några fina mål, Hendo slog till med en fin fullträff för segern.

– Det är svårt när matcher utvecklas på det här sättet, man slappnar av något i två eller tre minuter och blir bestraffad, men det är en turnering av högsta klass så det måste man förvänta sig.

– Vi kan inte låta det hända igen, annars kommer vi bara bli straffade på nytt, men vi lyckades ta hem segern och det är allt som spelar roll egentligen.

Jürgen Klopp och Jordan Henderson var i sina intervjuer efter matchen inne på att grupp B med Atletico Madrid, Porto och AC Milan är en väldigt tuff grupp, Alexander-Arnold instämmer.

– Det är väldigt tufft. När alla fyra lag hade lottats så var det många som såg på den här gruppen som den tuffaste av dem alla.

– Det finns inga lätta matcher eller givna resultat här. Det kommer att bli tufft, man måste förtjäna varje poäng. Vi gjorde det bra som tog tre poäng.

Klopp valde att rotera något i startelvan med bland annat starter för Divock Origi och Joe Gomez.

– Det är så det kommer att se ut under säsongen. Vi kommer tillbaka från landslagsuppehållet och kliver direkt in i en vecka med tre matcher. Så vi kommer behöva hela truppen, alla 25 spelare. Det kan inte vara samma elva spelare som vinner varje match, det kommer att roteras, säger Alexander-Arnold.

– Vi måste vara redo för det och jag tycker att grabbarna som kom in i laget visade att de definitivt var redo.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer