​"De är en verklig utmanare om titeln"

Bild till nyheten ​"De är en verklig utmanare om titeln"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools händelserika Champions League-premiär som slutade i en 3-2-seger mot AC Milan.
Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Det första mötet dessa lagen emellan utanför finalspel i Champions League var mer lik den berömda kvällen i Istanbul för mer än 16 år sedan än den mindre ihågkomna uppföljaren i Athen."

"Med tanke på den minnesvärda historiken mellan dessa två lag så var det passande att 2021 års upplaga fick genomföra sin egna comeback, även om det var från en position de aldrig skulle ha satt sig i från första början."

"Det här var, som Jürgen Klopp sa inför matchen, 'äkta Champions League', och firandet av att turneringen var igång igen fick arenan att skaka."

"Även om strålkastarljuset inte längre lyser på dem så känner Klopp säkerligen att laget har vad som krävs för att ännu en gång flexa sina muskler i den här turneringen. Det är trots allt så att Klopps karisma i kombination med hans fotbollspersonlighet och taktiska kunskap har lett Liverpool till tre europeiska finaler under sina fem hela säsonger på Anfield."

"Det, i kombination med det stjärnfyllda laget och att Anfields x-faktor har gjort comeback, gör dem till en verklig utmanare."

Henry Winter, The Times:

"I en spännande gruppspelsmatch stormade Liverpool in i AC Milan, tog ledningen, tappade den, för att sedan sätta nytt tryck på sina motståndare."

"Trent Alexander-Arnold förkroppsligade Liverpools energi och äventyrslusta, Andy Robertson var inte långt bakom när det gäller inflytande på matchen och Henderson visade prov på exceptionell teknik med sitt avslut i en match som spelades i ett otroligt tempo och inför en publik som var outtröttlig."

"Det var en galen, magnifik, match, ännu en klassiker att addera till Anfields historieböcker."

Jordan Henderson, som avgjorde matchen med sitt 3-2-mål, fick mycket beröm:

Neil Jones, Goal:

"Steven Gerrard hade varit stolt. Jordan Henderson lade jämförelserna med sin föregångare bakom sig för länge sedan, med all rätt, men de var oundvikliga här."

"En stor Champions League-kväll, ett motstånd av hög klass och ett högljutt och förväntansfullt Anfield? Det var Gerrards scen, nu är den Hendersons. Stevie H, skulle man kunna kalla honom."

Dominic King, Daily Mail:

"Liverpool mot AC Milan kommer alltid föra tankarna till en nästintill overklig kväll i Istanbul för 16 år sedan, en match med så många vändningar, Xabi Alonso jämförde det en gång med en Alfred Hitchcock-thriller."

"Steven Gerrard var Liverpools inspiration där och då, han lyfte upp sitt lag från golvet och hjälpte klubben säkra sin femte Champions League-titel. Därför var det passande att Jordan Henderson, nuvarande lagkaptenen, tog över den rollen såg till att laget fick en perfekt start på årets säsong i Europa."

Chris Doyle, Mirror:

"Jordan Henderson sköt Liverpool tillbaka upp i ledningen med en distinkt fullträff i den andra halvleken."

"Bollen föll till lagkaptenen vid straffområdeslinjen och med en fin träff på halvvolley vilket skickade han in bollen lågt vid stolpen."

"Det var ett passande avgörande i vad som var en klassisk Champions League-match där båda lagen gick för seger."

"Men Liverpool förtjänade segern med tanke på hur matchbilden såg ut och det var ingen överraskning att det var just Henderson som klev fram igen. Det var en prestation värdig en lagkapten."

James Pearce, The Athletic:

"Om det finns någon oro kring Liverpools möjligheter att konkurrera om de största priserna denna säsong handlar det om bredden av den trupp som Jürgen Klopp förfogar över."

"Det är ett omdiskuterat ämne som varit i fokus efter ett lugnt transferfönster och Harvey Elliotts skada."

"Klopp har en stjärnspäckad startelva som är kapabel att slå vilket lag som helst, men har han verkligen tillräckligt med kvalitet på bänken för att hantera utmaningarna som väntar? Kommer Liverpool att få betala för att inte ha spenderat mer i somras?"

"En dramatisk seger mot AC Milan i Champions League-premiären på Anfield gav stöd till Jürgen Klopp som hävdar att han har vad han behöver. Det väntar tuffare utmaningar framöver, men det här var en lyckad kväll för några av spelarna som inte är ordinarie."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer