​Klopp efter premiärsegern

Bild till nyheten ​Klopp efter premiärsegern
Jürgen Klopp pratade om den fina prestationen, känslorna i paus, rotationen i elvan samt Divock Origis insats när han mötte pressen efter 3-2-segern mot AC Milan.

Klopp efter premiärsegern

Jürgen Klopp pratade om den fina prestationen, känslorna i paus, rotationen i elvan samt Divock Origis insats när han mötte pressen efter 3-2-segern mot AC Milan.

Jürgen Klopp och Co. leder grupp B i Champions League efter en seger mot AC Milan samtidigt som Atletico Madrid och FC Porto spelade oavgjort.

Efter Liverpools seger hade Klopp detta att säga på sin presskonferens:

Om matchen var vad han hade hoppats på:

– Ja, nästan till hundra procent. Det var en briljant match, väldigt spännande och underhållande. Bortsett då från tio eller femton minuter där vi tappade lite fart. Vi var inte tillräckligt kompakta, vi blev lite överväldigade av vår egen fotboll egentligen, vi gjorde det svårare när vi hade bollen.

– Vi sjönk lite för djupt med backlinjen, mittfältet täckte inte upp ytorna och sådana saker. De kunde passa igenom, de gjorde två mål. Sådant kan avgöra matcher, men inte ikväll eftersom vi lyckades justera saker i halvtid. Därefter spelade vi återigen fin fotboll och gjorde två fina mål vilket gjorde att vi vann matchen.

– Att AC Milan kom in i vår grupp från mot 4 - kul! Det säger allt om kvaliteten i gruppen. Det är väldigt bra att vi vann den här matchen eftersom vi behöver alla poäng vi kan få för att ta oss vidare.

Om rotationen i laget:

– Det är viktigt men också tufft. När alla såg Virgil van Dijk värma upp idag så måste de ha funderat på varför han inte skulle spela. Men vi måste tänka efter lite extra. Vi har tre spelare i backlinjen som alla kommit tillbaka från långtidsskador, det är någonting vi måste hantera, vi kan inte göra det på något annat sätt. Även om alla är fit for fight.

– De andra förändringarna var inte så betydande eller hur man ska säga. Naby Keita har redan startat två eller tre matcher förra säsongen. Startade Hendo förra matchen? Jag tror inte det, så det var tydligt att han skulle starta. De båda gjorde en riktigt bra match. Fabinho behövde spela och gjorde det bra.

– Divock Origi, folk glömmer snabbt, han är en otrolig anfallare som gjorde det riktigt bra ikväll, särskilt med tanke på hur länge sedan det var han startade. Det är bara så svårt att ta sig in i det här laget. Han är en fantastisk kille och jag är väldigt glad att han kunde spela som han gjorde.

Om känslorna i paus vid underläge 1-2:

– Jag var inte arg, inte alls. Vi såg det komma faktiskt under de avslutande fem minuterna efter hur vi spelat den sista kvarten. Vi försökte förmedla saker till spelarna men det gick inte med tanke på den exceptionella stämningen som var på arenan.

– Vi tappade bollen i fel lägen, det var så onödigt. Vi spelade väldigt flexibelt med trianglarna på kanterna, vilket var bra, men sedan började vi spela för svårt. Det andra misstaget var att backlinjen sjönk lite för djupt.

– Vi visade bara en bild från den första halvleken och sa "här var backlinjen för låg och här behöver vi ha en mittfältare som pushar upp så får de andra två anpassa sig." Som vi spelar så kan Fabinho fånga upp många bollar men om vi inte är organiserade så kan de bara spela in mellan. Jag väntade faktiskt på att domaren skulle blåsa av för halvtid och blev glad när han gjorde det så att vi kunde lösa problemen.

– Vi lyckades lösa det och sedan var de problemen borta. Jag kan inte fira i 30 minuter och sedan vara arg bara för de sista 15 minuterna inte var lika bra. Det handlade bara om att se till att vi hade en chans att vinna den andra halvleken, vilket vi gjorde.

Om Origi gjort någon särskilt på träning för att ta en startplats:

– Ingenting speciellt egentligen. Divock är en fantastisk kille, så är det. Om 10 års tid när vi blickar tillbaka på det så kommer han att vara en Liverpoollegendar, men han är för ung för det nu så han måste spela fotboll.

– Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag att han skulle lämna i somras, men fotbollsvärlden är galen och folk har uppenbarligen glömt hur bra han är. Som jag sa, det är väldigt svårt att ta sig in i det här laget. Så är det.

– Div har inte gjort något fel, han tränar, han ger allt, men det betyder inte alltid att man får plats i matchtruppen. Det kan se ut så, särskilt när alla är friska. Men ikväll var han den rätta spelaren och han gjorde det riktigt bra. Han var inte skadad i slutet, han hade kramp, vilket är normalt så nu får vi se. Det är bara härligt, jag är glad att jag kunde ge honom den här möjligheten och att han tog vara på den på det sätt som han gjorde.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer