Thiago hyllas av Redknapp

Bild till nyheten Thiago hyllas av Redknapp
Jamie Redknapp menar att många av Thiago Alcantaras kritiker missförstått mittfältarens uppgift på planen.

Liverpool stod för en i långa stunder fantastisk kollektiv insats mot Leeds och plockade tre stensäkra poäng efter mål av Mohamed Salah, Fabinho och Sadio Mané. 

I princip samtliga röda spelare imponerade på Elland Road, men en spelare som fick mycket beröm av både supportrar och journalister är Thiago Alcantara. 30-åringen styrde tempot i matchen med sitt passningsspel och stoppade flera Leeds-anfall med fina tacklingar. Han hade en passningsprocent på 89% och levererade en assist till Manés mål.

Under förra säsongen fick Thiago mycket kritik från en studioexperter som hävdade att han fick Liverpools spel att gå för långsamt och att han inte passade in i Jürgen Klopps lagbygge. Efter segern mot Leeds tog ex-röde Jamie Redknapp spanjoren i försvar i Sky Sports-studion.

– Jag har lyssnat på mångas åsikter om Thiago. När Liverpool har en sämre formkurva säger de: "han får spelet att gå långsammare och kan inte hantera intensiteten." Det är skitsnack, sa Redknapp.

– Den här killen är en av de fotbollsspelare med bäst teknik i hela världen och det spelar ingen roll hur pressad han blir, han får aldrig panik.

– Han är lugn med bollen. Det var många gånger (mot Leeds) där han befann sig i bra positioner för att hjälpa försvaret. Det är fantastiskt att se honom spela och jag blev väldigt irriterad när jag lyssnade på folk förra året som inte förstod hans mittfältsroll.

– Han vet hur man håller i bollen, vad han ska göra och i vilken position han ska befinna sig i. Han visar stora kvaliteter och skapar chanser för de andra spelarna.

– Det är för att folk alltid vill peka ut en syndabock. Folk vill peka på någon och säga att det är dennes fel. Jag tycker att han är otrolig att se på och därför spelade Klopp honom idag.

– Det hade varit lätt att välja Keita eller Henderson och försöka att löpa mer än Leeds. Klopp insåg att man behöver smartness. Man behöver någon som kan hålla sig lugn, behålla bollen och sätta passningar till rätt spelare, det är vad han (Thiago) gör.

Under de avslutande tio matcherna av förra säsongen presterade Thiago bättre än de allra flesta i Liverpool och kommer att bli mycket viktig under de kommande veckorna med tanke på ett hektiskt spelschema och Harvey Elliotts skada. 

Källa: Thisisanfield.com


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer