​"Ett hårt slag för Elliott och klubben"

Bild till nyheten ​"Ett hårt slag för Elliott och klubben"
Brittisk media lade självklart mycket fokus på Harvey Elliotts otäcka skada när de summerade Liverpools seger mot Leeds, men The Reds hyllades också för sin insats som ledde till en övertygande trepoängare.

"Ett hårt slag för Elliott och klubben"

Brittisk media lade självklart mycket fokus på Harvey Elliotts otäcka skada när de summerade Liverpools seger mot Leeds, men The Reds hyllades också för sin insats som ledde till en övertygande trepoängare.

Liverpools fina insats mot Leeds överskuggades av den hemska skadan på Harvey Elliott. Många valde efter matchen att lägga stort fokus på just skadan i sina matchrapporter.

Jason Burt, Telegraph:

"En otäck skada på en spelare är ledsamt oavsett vad, men när det händer en 18-åring som har satt sådant avtryck på Premier League känns det ännu mer chockerande."

"Känslan av obehag var tydlig runtomkring Harvey Elliott efter att han tacklades och vred till ankeln, Mohamed Salah vrålade till bänken, Jürgen Klopp var snabbt ute på planen precis som läkarteamet och bårbärarna."

"Elliott kunde tillslut bäras av planen och var till och med förmögen att applådera supportrarna. Olyckan överskuggade vad som var en imponerande Liverpoolseger, ett Liverpool som är obesegrade och inte toppar tabellen enbart på grund av antal gjorda mål."

This is Anfield:

"Vad mer finns att säga om den här grabben? Han undvek tacklingar, han slog smarta genomskärare, jobbade hårt i defensiven och var inte rädd för att ta ett avslut eller slå sin gubbe."

"Harvey Elliott har så snabbt förtjänat Jürgen Klopps förtroende och en plats på mittfältet, redan nu kan man se honom som en ordinarie startspelare."

"Han avlossade ett par skott som inte riktigt skapade några problem för målvakten och kanske syntes hans ungdomlighet och orädsla lite väl mycket när han i en situation hade ett bättre alternativ med en passning, men det är mycket viktigare för honom nu att han fortsätter att uttrycka sig själv på planen genom överraskande offensiva aktioner."

"Tyvärr verkar det vara över för stunden, en allvarlig skada avslutade hans match blott en minut innan han skulle ha bytts ut. Förhoppningsvis är hans rehabilitering snabb och lyckad."

Chris Doyle, Mirror:

"Det återstår att se hur länge han kommer att vara borta, men det såg allvarligt ut och lär vara ett hårt slag både för spelaren och klubben."

"Elliott har tagit plats i startelvan denna säsong och har sett lovande ut när han fått chansen av Jürgen Klopp."

"Han hade återigen stått för en mycket fin insats innan han tvingades lämna planen med den där skräckskadan."

Dominic King, Daily Mail:

"Det var en eftermiddag där i princip allt hade gått enligt Jürgen Klopps plan. Liverpool hade dominerat matchen på Elland Road till den grad att Klopp kunde kosta på sig ett skratt tillsammans med fjärdedomaren Andy Madley när VAR bedömde att Sadio Mané inte hade foulats i straffområdet i den andra halvleken."

"När Liverpoolmanagern skulle resa hem fanns det dock ingen aptit för leenden eller skratt. Resultat blir snabbt mindre viktigt när någon skadar sig allvarligt och den skada som Harvey Elliott åkte på en timme in i matchen var tillräckligt illa för att försätta stämningen i ett mörker."

Att Liverpool faktiskt presterade otroligt bra gick dock inte journalisterna förbi trots den trista skadan på Elliott.

Burt, Telegraph:

"Deras titelrivaler har alla levererat tydliga budskap om deras intentioner, men detta var Liverpools tydligaste svar hittills: de har sitt lag tillbaka medan Salah själv visade att han menar allvar genom att göra sitt 100:e Premier League-mål."

"Manchester City spenderade £100M på Jack Grealish, Chelsea nästan detsamma på Romelu Lukaku och Manchester United har värvat Cristiano Ronaldo. För Liverpool är det faktum att spelare som Virgil van Dijk är tillbaka det som gjort skillnaden. De tror på det här igen."

King, Daily Mail:

"Man måste understryka hur pass bra Liverpool var både på individnivå och kollektivt."

"Liverpool har inte samma lyx som några av rivalerna men det vore helt fel att säga att det här laget inte har vad som krävs för att gå hela vägen, de var så överlägsna i slutet av första halvlek att de borde ha vunnit matchen redan där och då."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"The Reds dominerade under stora delar av matchen och körde över Leeds United med en högklassig och professionell insats i Yorkshire."

"Liverpool marscherar vidare med 10 poäng av 12 möjliga och toppar tabellen tillsammans med Manchester United och Chelsea som håller dem borta från förstaplatsen endast genom antalet gjorda mål."

"'The Reds got no money, but we'll still win the league' sjöng en överlycklig bortapublik vid slutsignalen. Det kanske finns en sanning i den skämtsamma ramsan."

Mohamed Salah fick massvis av beröm efter att ha gjort sitt 100:e Premier League-mål:

Doyle, Mirror:

"Salah har haft en strålande start på säsongen och den fina formen fortsatte på Elland Road när han öppnade målskyttet för gästerna."

"Målet innebar att han nu är uppe på 100 Premier League-mål, en otrolig bedrift. Yttern från Egypten uppvisar en otrolig ihärdighet och hans storhet underskattas ofta. Han borde inte bli förbisedd, han är där uppe bland de allra bästa och det visade han återigen här idag."

Richard Jolly, Independent:

"Robbie Fowler satt på läktaren och tittade på, han blev säkerligen imponerad av det skoningslösa avslutet, men det var kanske passande att Salahs milstolpe uppnåddes efter ett mål som skapades av en röd ytterback."

"Målet innebar att han nu gjort 100 mål i den engelska högstaligan - som Chelsea hade önskat att fler kom i den blåa tröjan - på 162 matcher. Endast Alan Shearer, Harry Kane, Sergio Aguero och Thierry Henry har nått den siffran snabbare."

Sarah Rendell, Independent:

"Mo Salah var överallt för Liverpool under de inledande tio minuterna, han lyckades till och med att vinna närkamper med Kalvin Phillips."

"Han skapade en jättefin chans för Diogo Jota 14 minuter in i matchen och fortsatte sedan själv att trycka på för ett ledningsmål - som kom i den 20:e minuten. Det var hans 100:e Premier League-mål, 98 för The Reds, två för Chelsea."

"Det ryktades en del om egyptiern under sommarens transferfönster och The Reds måste verkligen se till att förhindra framtida bud på en spelare som verkligen leder laget framåt för tillfället."

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer