– Väldigt nöjd med vår insats

Bild till nyheten – Väldigt nöjd med vår insats
Jürgen Klopp delar med sig av sin analys av den övertygande segern mot Leeds.

Liverpool tog sin tredje ligaseger för säsongen när de bortaslog Leeds efter mål av Mohamed Salah, Fabinho och Sadio Mané.

På sin presskonferens efter matchen gav Jürgen Klopp sin syn på matchen.

– Vi gjorde det bra. Vi försvarade dem på ett modigt sätt, i rätt ytor. Offensiva spelare kan få tag i bollen om man tillåter passningar till de offensiva spelarna. Vår plan var att stänga med (Kalvin) Phillips, det var mycket viktigt eftersom vi tog bort de passningar de vanligtvis slår. Det satte stopp för deras matchplan lite grann.

– När det gäller oss så var det många situationer där vi vann bollen och blommade ut med laget för att utnyttja ytorna i vårt anfallsspel.

– Det här var ingen match som man kunde spela fint i som schack. Det krävdes intensitet, att man gav allt på planen för att få små fördelar. Vi gjorde just det. Det är vad jag gillade mest med matchen, att vi var redo för stämningen och intensiteten här. Det är inte lätt att komma hit och ta poäng, men vi gjorde det riktigt bra.

– Vi spelade mot dem förra säsongen och nu för tredje gången, detta var vår bästa prestation. Förra året vann vi på hemmaplan och det var lite mer spektakulärt. Bortamatchen spelades utan publik och slutade 1-1, då var vi inte i närheten av så bra som vi var idag.

– Så ja, jag är väldigt nöjd med vår insats. 

Klopp fick en fråga om hur nära laget är att hitta tillbaka till formen de hade säsongen 2019/20 då de tog hem ligatiteln.

– Jag är inte intresserad av vår form när vi vann ligan. Jag är intresserad av att vi ska vara i så bra form som möjligt här och nu.

– Vi spelade en riktigt bra match idag, men det var vad som krävdes. Om vi hade spelat lite sämre så hade vi blivit straffade, det syntes verkligen. Jag tror att de hade två eller tre kontringar tidigt i matchen och det var tydligt att det skulle bli tufft.

– Men sedan pressade vi dem fantastiskt bra, därför kunde vi vinna tillbaka så många bollar. Det var långt ifrån perfektion, vi gjorde fina mål men vi borde ha skapat fler hundraprocentiga målchanser.

– Vi hade många avslut, jag tror det var 30, men vi borde ha skapat fler riktigt bra chanser. Men det är inga problem, vi vann med 3-0 vilket är briljant. Men vi vet samtidigt att det finns utrymme för förbättring.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer