Rapport: Skräckskada överskuggade segern

Bild till nyheten Rapport: Skräckskada överskuggade segern
Liverpool stod för en strålande insats på Elland Road och tog en välförtjänt seger med tre mål mot noll. Firandet av de tre poängen tonas dock ned av Harvey Elliotts skräckskada.

Det var en väldigt högintensiv start på matchen med böljande spel. Leeds fick en jättechans att ta ledningen tidigt när Raphinha hittade in till Rodrigo som avlossade ett stenhårt skott, men Alisson lyckades stå emot.

Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka under den första kvarten och Salah hittade med en fin chippassning fram till Jota som tog ned bollen på bröstet och sköt, skottet blev dock på tok för löst och Meslier i Leeds-målet kunde rädda med lätthet.

Tjugo minuter in spräcktes målnollan till Liverpools fördel: Joel Matip startade ett anfall och följde med upp mot straffområdet, väl där samspelade han med Salah innan han spelade in till Alexander-Arnold som med ett hårt lågt inlägg hittade Salah som satte bollen i nät. 1-0!

1-0:

Liverpool såg ut att ha utökat sin ledning bara några få minuter senare när Thiago nickade bollen i mål, men det var offside i uppbyggnadsspelet och målet var inte giltigt.

Strax därefter fick Sadio Mané en jättechans när Salah spelade in mot bortre, men bollen studsade upp precis innan avslutet och därmed lyckades han inte göra mål trots öppen kasse.

The Reds hade ett oerhört tryck och kunde ha gjort både ett och två mål till innan halvtidsvilan genom exempelvis en dubbelchans för Harvey Elliott och en Van Dijk-nick på hörna, men Leeds lyckades stå emot till paus.

Liverpool inledde andra halvlek med att skapa ett jätteläge: Mané fick stora ytor och drev in i straffområdet men blev upphakad i skottsituationen och en Leedsspelare lyckades precis rensa undan bollen framför fötterna på Salah. Den efterföljande hörnan renderade dock i ett mål - Van Dijk nickade på Fabinho som efter lite blockeringar hittade en lucka och dunkade bollen i mål.

2-0:

Efter en timmes spel uppstod en mycket obehaglig och trist situation: Pascal Struijk jagade efter Elliott och slängde sig in i en glidtackling bakifrån, Elliott föll till marken och de spelare som såg situationen på nära håll förstod omedelbart att någonting gått riktigt illa med foten/benet. TV-bilderna visade chockade spelare medan Elliott fick behandling. Efter en tids behandling bars han ut på bår. Det visades inga reprisbilder på situationen så det är svårt att se exakt vad som hände men det allra troligaste är ett benbrott.

Struijk fick rött kort och därefter var matchen i princip över. Liverpoolspelarna kontrollerade sin tvåmålsledning med trygghet och i slutminuterna kunde Mané - efter x antal misslyckade försök under matchen - sätta bollen i mål till 3-0 som också blev slutresultatet.

3-0:

Premier League

Leeds - Liverpool 0-3 (0-1)

Målen: 0-1: (20) Salah (Alexander-Arnold), 0-2: (50) Fabinho, 0-3: (90+2) Mané (Thiago)

Domare: Craig Pawson

Publik: 37 700