Klopp om brassarnas tillgänglighet

Bild till nyheten Klopp om brassarnas tillgänglighet
Jürgen Klopp har kommenterat situationen för de brasilianska spelarna inför söndagens match mot Leeds.

FIFA har efter påtryckningar från det brasilianska fotbollsförbundet valt att stoppa de brasilianska spelare som inte reste till den nyligen avslutade landslagssamlingen från spel med sina respektive klubblag i fem dagar.

För Liverpools del innebär det att varken Alisson eller Fabinho just nu är tillgängliga för spel - Roberto Firmino är skadad och missar matchen oavsett - men det pågår diskussioner mellan Premier League och FIFA i detta nu. Manager Jürgen Klopp har kommenterat situationen.

– Jag kan säga vad jag vet och det är att jag inte vet (om de kommer vara tillgängliga eller ej). Vi får se. Det pågår möten, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Det jag vill säga kring detta är att vi måste se till helheten. Vi alla vet att vi är mitt uppe i en pandemi vilket gör det svårt både i vanliga livet och för fotbollen. Vi har några fler landskamper på schemat än vanligt. Vi hade ett uppehåll i somras men då valde de plötsligt att arrangera en Copa America-turnering. De kunde kanske ha spelat de matcherna (höstens VM-kvalmatcher) då istället för att spela Copa America igen som de faktiskt spelade året dessförinnan.

– Men folk fattar sådana här beslut utan att prata med oss. OK, det är ingen som bryr sig, så är det. De spelar Copa America, därefter har de fortfarande många matcher kvar att spela. Sedan får vi veta ungefär en vecka eller tio dagar innan ett landslagsuppehåll att: "OK, vi ska spela tre matcher och den sista matchen spelas torsdag kväll." Vi kan inte påverka det. Fredag morgon var det förresten, matchen mellan Brasilien och Peru, klockan 01:20. Vi kan inte påverka det här, vi kan bara ta till oss information.

– Sedan måste vi tänka: OK, de är uttagna." Men när de sedan kommer tillbaka så ska de sitta i karantän i tio dagar. Återigen är det inte vårt beslut, vi är inte de som säger att de ska sitta i karantän, vi har inte beslutat att du måste åka till landslagssamlingen, vi kan inte säga någonting. Vi sitter bara och tänker: "Vad är det som händer?"

– När det gäller våra spelare så måste de sitta i karantän i tio dagar i ett hotell vi inte kan välja, troligtvis i anslutningen till flygplatsen. Det är nog inte bra för någon människa att göra det, men för en fotbollsspelare så är tio dagar på ett hotel, med maten man får där, det gör att man tappar allt. Man tappar muskelmassa, man tappar allt. Det leder till att man efter de tio dagarna i princip behöver ytterligare tio dagar för att hitta tillbaka.

– Så det fattades ett beslut, inte av oss, att om situationen är så här så kan inte spelarna resa. Vissa klubbar lät sina argentinska spelare resa. Det spelades en match i Brasilien mot Argentina där myndighetsanställda kom in på planen, ingen vill se sådana situationer. Matchen fick lov att avbrytas.

– Och nu har vi en match som vi ska spela och vi får höra att vi inte kan spela med våra brasilianska spelare. Va? Vi har inte gjort någonting. Vi organiserade inte Copa America, vi är inte ansvariga för de matcher de kunde ha spelat. Vi tog inte ut några spelare, vi sa inte att de inte skulle få specialtillstånd när de reser hem igen. Vi gjorde inget av detta.

– Så jag vet inte vad som händer i helgen om jag ska vara ärlig. Just nu måste vi se vad andra människor gör och lyssna på vad vi blir tillsagda om, sedan ska vi försöka vinna en fotbollsmatch.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer