Klopp inför Leeds

Bild till nyheten Klopp inför Leeds
Jürgen Klopp har mött pressen inför matchen mot Marcelo Bielsas Leeds. Tysken pratade bland annat om landslagskaoset och vad som krävs av laget för att de ska ta tre poäng på söndag. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om brassarna:

– Jag vet att Bobby inte kan spela på grund av sin skada. När det gäller de andra så vet jag inte. Det är en svår situation. Komplicerat för alla klubbar och spelare. Vi får inte glömma att spelarna ville spela de här landskamperna, klubbarna ville låta dem spela, men det var helt enkelt inte möjligt.

– Vi kunde inte låta dem åka på grund av karantänen. Men nu verkar det som att spelarna straffas eftersom de inte kan spela. Det är inte OK. Vi lever fortfarande i en pandemi, det måste vi vara medvetna om ända fram till det hela är över. Men fotbollsspelare har, på grund av sättet vi lever med så regelbundna tester och allt, inte bidragit till någon större smittspridning när de testat positivt. Vi testas tre gånger i veckan. 

– I det här läget fanns det ingen lösning. FIFA och Conmebol beslutade att de skulle addera en matchdag. Brasilien spelade klockan 01:30 idag. Brasilien vann alla tre matcher, men det har fortfarande lämnats in ett klagomål om att vi inte ska få använda våra spelare.

– Situationen är som den är, vi vet fortfarande inte vilka vi kan ställa upp med till helgen. 

Om landslagsuppehållet i övrigt:

– Situationen i Guinea var.. Naby är här nu igen iallafall, men det var inte bra det som hände. Vi gjorde vad vi kunde för att han skulle kunna lämna landet så snabbt som möjligt, vi samarbetade med andra klubbar.

– Det är ingen fara med Virgil, han tränade igår. Alla andra spelare som var iväg på landslagsuppdrag är tillgängliga.

Om tankarna när Van Dijk haltade av planen:

– Jag såg det, självklart blev jag orolig. Då valde min TV-leverantör att avbryta sändningen. Så jag var i kontakt med min assisten som tittade på nederländsk TV, jag frågade om allt var lugnt och han sa: "Jag vet inte." Då kändes det inte så bra. Men sedan fick jag positiva besked från Virgil, vilket var skönt.

Om Leeds:

– Jag har fått höra att stämningen (på Elland Road) borde vara fantastisk. När det gäller matchen i sig så är det redan en tuff match, det vet vi sedan tidigare. De har en speciell spelstil med en strikt man-manmarkering i defensiven och en väldigt flexibla och modiga offensivt. Vi kommer behöva prestera på topp för att få med oss ett bra resultat.

Om spelschemat som sliter på spelarna:

– Det finns ingen sport som är så fysisk som vår med sådan hög frekvens av matcher. Visst det finns mer fysiskt krävande sporter, men då genomför de inte 40 tävlingar per år. 

– Någon gång måste folk börja inse att utan spelarna, den viktigaste ingrediensen av dem alla, så kan inte vår sport spelas.

– FIFA, UEFA, sportchefer, managers, ingen är viktigare än spelarna. Tänk om vi skulle spela VM vartannat år. Då kan vi vara helt säkra på att det skulle spelas EM vartannat år också. Det innebär att toppklasspelare skulle spela en stor turnering varje år, vilket i sin tur innebär att de bara skulle ha tre veckor ledigt varje år i en så fysisk sport. 

– Alla idéer som har kommit på senaste tiden handlar om att få in fler matcher. 

– Spelarna kan inte förbereda sig inför sina säsonger med klubblagen om de inte har någon vila under somrarna. Men vi har pratat om det här mycket, men ingen lyssnar på mig. Tillslut måste FIFA och UEFA och de andra sätta sig ned och diskutera vad som är bäst för sporten i stort, inte bara för sina egna intressen. Men jag är 54 år gammal redan, jag är inte säker på att jag är lever när det väl händer.

Om eventuella besked om brassarnas tillgänglighet:

– Jag vet inte när vi kan få besked. Jag vet inte riktigt än när jag ska bestämma mig för laget. Det hade varit bra att träna med laget jag vill spela med idag. 

Om sina tankar kring transferfönstret:

– Jag är nöjd. Vi värvade Ibou, sålde några spelare och lånade ut några för att ge dem mer speltid. Allt lugnt.

Om Trent på mittfältet:

– Om ni ser våra matcher så kan ni se att hans position redan har förändrats. Inte i alla matcher, men i de matcher där möjligheten finns. Han behöver inte spela på mittfältet. Det är lite synd att vi fortfarande pratar så här styltigt om fotboll att: "jag spelar där och du spelar där." Alla spelare spelar överallt. 

– Trent är inte så ofta på vänsterkanten, men till höger så är han i princip överallt.

– Varför skulle vi göra världens bästa högerback till mittfältare? Jag förstår inte hur man kan tänka att en viss position inte är lika viktig som de andra. Några tror att han skulle bli mer involverad i spelet om han spelade några meter längre fram - att vara mer involverad än vad Trent har varit under de senaste åren är väldigt svårt. Man måste leta noggrant för att hitta en sådan spelare.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer