Klubbarna kämpar fortsatt mot FIFA

Bild till nyheten Klubbarna kämpar fortsatt mot FIFA
FIFA har stängt av de brasilianska spelare som Premier League-klubbarna inte släppte till landslagsspel. Klubbarna hävdar dock att det inte finns någon grund till dessa avstängningar.

Det landslagsuppehåll som avslutades tidigare i veckan har handlat om så mycket mer än bara den fotboll som spelats på planen. Det har pågått diskussioner mellan klubbar, fotbollsförbund och FIFA kring regelverk och karantän. 

Liverpool har drabbats på sådant sätt att de inte kommer att få spela sina brasilianska spelare mot Leeds då det brasilianska fotbollsförbundet, efter påtryckningar, fått FIFA att stänga av de spelare som inte fick åka till landslagssamlingen enligt den femdagarsregel som finns.

Det är flera klubbar i Premier League som drabbas av detta, bland annat Leeds som får klara sig utan Raphinha på söndag. Men Sky Sports rapporterar att klubbarna fortsatt jobbar för att få tillåtelse att spela sina brasilianare då de anser att FIFA inte har någon grund för att straffa dem på grund av den rådande virussituationen.

Liverpool ska vara en av klubbarna som hävdar att det i princip hade varit omöjligt att släppa spelarena till samlingen på grund av karantänsreglerna i England som skulle inneburit en frånvaro från träning och match i minst tio dagar. 

Premier Leagues högste höns Richard Masters har under de senaste dagarna suttit i samtal med FA och FIFA för att analysera den uppkomna diskussionen och försöka nå en lösning.

Vad skulle hända om klubbarna väljer att gå emot FIFA och spela sina brasilianare ändå? Enligt Liverpool Echo straffas man då med böter och en förlust med 3-0 om inte resultatet i matchen slutade i större förlustsiffror. Det skulle kunna uppstå ett märkligt scenario ifall både Liverpool och Leeds väljer att spela de avstängda spelarna, bägge lagen kan knappast förlora med 3-0 i samma match, men det är på grund av reglerna inte särskilt troligt att någon av klubbarna skulle gå emot FIFA om ingen lösning nås innan omgångens start.

Jürgen Klopp lär få svara på frågor kring ämnet när han möter pressen idag klockan 13:30.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer