– Det kan ingen ta ifrån mig

Bild till nyheten – Det kan ingen ta ifrån mig
Ben Davies ser sig själv fortfarande som en Liverpoolspelare, trots att han ännu inte fått debutera i tävlingssammanhang för klubben och idag är utlånad till Sheffield United.

Ben Davies värvades i januari in från Preston North End som en paniklösning på försvarskrisen som uppstått i och med skadorna på Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip. Mittbacken fick dock aldrig chansen att täcka upp för dessa spelare, istället blev det Nat Phillips, Ozan Kabak och Rhys Williams som fick speltid under våren.

I somras lånades Davies ut till Sheffield United, något han känner var bra för hans psyke.

– Jag kände att jag var femte- eller sjätteval som mittback i Liverpool, säger 26-åringen till Mirror.

– När jag kom till Sheffield United, med löfte om speltid, kändes det verkligen som att jag hade blivit frisläppt rent mentalt.

Davies har än så länge gjort två framträdanden för "Blades", vid båda tillfällena spelade han 90 minuter vilket är viktiga minuter i jakten på den optimala matchformen.

Trots att han ännu inte fått debutera i tävlingssammanhang är Davies stolt över att representera Liverpool.

– Ingen kan ta ifrån mig det faktum att jag är en Liverpoolspelare, säger han.

– Jag kände att jag blev bättre som spelare av att träna tillsammans med så duktiga spelare. Jag känner att jag har växt under min tid där. Det har hjälpt mig att finna mig tillrätta snabbt i Sheffield United och förhoppningsvis har det synts i de matcher jag spelat.

– Att spela fotboll på regelbunden basis igen är det allra viktigaste och det var det jag hade i tanken när jag gick till Sheffield United på lån.

– För mig handlar det om att njuta av att tävla igen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer