Samtal med Van Dijk ledde till utlån

Bild till nyheten Samtal med Van Dijk ledde till utlån
Sepp van den Berg berättar hur han efter samtal med Virgil van Dijk beslutade sig för att lämna på ett nytt lån till Preston North End.

Sepp van den Berg spenderade andra halvan av förra säsongen hos Preston North End där han imponerade så pass mycket att klubben var mycket mån om att förlänga lånet över säsongen 2021/22.

Så här långt har han gjort sju framträdanden och två mål denna säsong. 

– De var nöjda med mig förra säsongen och förhoppningsvis är de ännu mer nöjda efter i år. Min plan var faktiskt att vara med på försäsongsträningen med Liverpools A-lag, men jag kände att det kanske var bäst att bli utlånad ett år till, säger Van den Berg till NOS.

– Jag märkte snabbt hur stora steg man kan ta i sin utveckling när man spelar i the Championship i sex månader. Jag tänkte att om jag spelar här ett år till så kanske jag har en möjlighet att utmana i Liverpool. 

Mittbacken, som ofta får spela till höger i backlinjen i Preston, menar att han bestämde sig för att ett nytt utlån var det bästa efter ett samtal med Virgil van DIjk.

– Van Dijk och jag pratade lite. Han frågade mig om hur jag tyckte det var i Preston och berättade att han tyckte att det var ett bra beslut eftersom det är så viktigt att få speltid.

– Vem vet? Kanske spelar jag bredvid honom nästa säsong? Man får aldrig sluta drömma.

– Om jag ser bilder på mig själv från två år tillbaka så var jag väldigt liten och tanig. Jag var bara 17 år och bodde tillsammans med mina föräldrar. Min mamma hjälpte mig med allt på den tiden. 

Den fysiska miljön i den engelska andraligan är precis vad Van den Berg behöver för att kunna utvecklas på bästa sätt.

– Det är en kamp ute på planen, alla kämpar stenhårt, det är högt tempo och väldigt fysiskt krävande. Det är precis de områden jag har störst behov av förbättring på. Man lär sig att spela fotboll i Nederländerna, men att kämpa är någonting jag verkligen lär mig nu.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer