FIFA vill arrangera VM vartannat år

Bild till nyheten FIFA vill arrangera VM vartannat år
Redan i december kan beslutet fattas om det blir fotbolls-VM vartannat år i framtiden.

Den senaste tiden har FIFA gått ut med förslaget att arrangera VM vartannat år och Arsene Wenger, organisationens Chief of Global Football Development, är en av de stora förespråkarna. 

Nu jagar han stöd och bland annat ska de före detta Liverpoolspelarna Javier Mascherano och Michael Owen ha varit inbjudna till Doha i Qatar för att diskutera planerna.

Samtidigt som UEFA och de europeiska klubbarna kommer att protestera mot idén väntas förslaget få stort stöd på andra håll i världen.

Av totalt 211 medlemsnationer i FIFA ska hela 166 ha röstat för ett förslag att se över den klassiska modellen med VM vart fjärde år.

FIFA har meddelat att man kommer att delge mer information kring planerna i morgon, torsdag, och att beslut kan komma att tas i december.

Tanken är alltså inte att det ska bli fler landskamper, utan spelarna ska ha minst 25 vilodagar varje sommar. Det blir tvärtom färre landslagspauser eftersom det bara ska arrangeras två kvalperioder varje år.

På fredag håller Jürgen Klopp sin sedvanliga presskonferens inför Leeds-matchen och tysken kan förvänta sig att få en del frågor kring FIFA-förslaget. 

För  kort tid sedan var förre Arsenal-coachen Arsene Wenger på besök på träningscentret i Kirkby (bilden nedan) för att dela ut priser å FIFA:s vägnar, så det är nog troligt att herrarna diskuterade frågan där och då.

Källa: liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer