​Mål och assist för Jota

Bild till nyheten ​Mål och assist för Jota
Diogo Jota visade fin form i Portugals seger mot Azerbajdzjan. Jota, Virgil van Dijk, Andy Robertson och Sadio Mané har nu spelat klart sina landskamper för denna gång och kan rikta fokus mot söndagens Premier League-match mot Leeds.

Diogo Jota startade ute till höger i Portugals anfall när de tog sig an Azerbajdzjan på bortaplan i VM-kvalet. Efter en knapp halvtimmes spel slog portugiserna till två gånger om inom loppet av fem minuter: först satte Bernardo Silva 1-0 innan André Silva gjorde 2-0 framspelad av Jota.

Jota skulle själv få skriva in sig i målprotokollet i den andra halvleken när han gjorde matchens tredje och sista mål. Anfallaren blev utbytt med knappt tio minuter kvar att spela. Portugiserna toppar sin VM-kvalgrupp två poäng före Serbien efter fem spelade matcher.

Sadio Mané hittade även han nätet när han ledde sitt Senegal som lagkapten i en VM-kvalmatch mot Kongo. Senegal vann med 3-1 och Mané satte spiken i kistan med ett mål från straffpunkten med några få minuter kvar att spela.

Virgil van Dijks Nederländerna körde över Turkiet fullständigt hemma på Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Davy Klaassen öppnade målskyttet redan efter en minuts spel, sedan slog Memphis Depay till med två mål och innan pausvilan blev turkarnas mittback Caglar Söyüncü utvisad. Depay fullbordade sedan sitt hattrick i den andra halvleken innan Guus Til och Donyell Malen fyllde på till 5- respektve 6-0. I slutsekunderna fick turkarna in ett tröstmål genom Cengiz Ünder. Van Dijk spelade hela matchen, han sågs dock halta något mot slutet och såg ut att ha ont i en fot, men i en intervju efter slutsignalen konstaterade han att det inte var någon fara.

Andy Robertson spelade 90 minuter när Skottland tog en viktig 1-0-seger borta mot Österrike, trepoängaren innebär att de innehar andraplatsen i sin VM-kvalgrupp en poäng före Israel.

Nu är landslagsuppehållet över för dessa spelares del och de kan börja blick mot Liverpools match mot Leeds på söndag. Imorgon, onsdag, spelar både England och Grekland vilket kan innebära speltid för Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold och Kostas Tsimikas.