Ser fram emot det hektiska schemat

Bild till nyheten Ser fram emot det hektiska schemat
Med start på söndag mot Leeds ska Liverpool spela sju matcher på 22 dagar. Fabinho lockas av utmaningen.

Landslagsuppehållet är snart till ända, på söndag gästar Liverpool Elland Road för en match mot Leeds United. Den matchen blir starten på en rejält intensiv period då det ska spelas både Champions League- och Ligacupmatcher mitt i veckorna.

– Det kommer att bli väldigt intensivt, men vi är redo för det, säger mittfältsankaret Fabinho till Liverpoolfc.com.

– Jag reste inte till landslaget så det kommer att ha gått nästan två veckor sedan jag spelade sist, så jag vill verkligen spela igen. Jag ser fram emot både Premier League och Champions League.

– Jag är taggad på den här perioden, vi spelar matcher var tredje dag, så alla måste vara redo. Managern behöver samtliga spelare. Mentaliteten i den här gruppen är väldigt bra, alla är redo och i bra form. Vi alla är taggade.

Innan landslagsuppehållet spelade Liverpool hem sju poäng av nio möjliga genom segrar mot Norwich och Burnley samt ett kryss mot Chelsea.

– Jag tycker att det är en bra start, säger Fabinho.

– Vi vann de första matcherna vilket var viktigt, en bortaseger och en seger i vår första hemmamatch. 

– Den tredje matchen var mot Chelsea, ett av ligans allra bästa lag, de europeiska mästarna, det var en tuff match men jag tycker att vi spelade bra. Vi vann inte, men vi kan ta med oss många positiva delar.

– Det kommer att bli tufft den här säsongen, det är många lag som är väldigt starka. Vi kommer att ställas inför många svåra matcher. 

Fabinho är medveten om vilka kvaliteter söndagens motståndare Leeds besitter.

– Leeds är ett lag som spelar med en väldig intensitet, de är riktigt duktiga. Vi spelade där förra säsongen utan supportrar på läktarna och det var väldigt tufft, det slutade 1-1.

– Vi känner till vad de är bra på och med supportrarna tillbaka så kommer de vara ännu bättre. Men som sagt, nästan alla matcher i Premier League är tuffa. Vi vill åka dit och vinna matchen.

– Att det är stämning på en arena kan ibland hjälpa oss även om det är på bortaplan. Man uppskattar när publiken är involverad i matchen. Det är aldrig lätt att möta ett lag som Leeds, men vi är redo för allt, avslutar brassen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer