​23 ex-röda flyttade i somras

Bild till nyheten ​23 ex-röda flyttade i somras
En rad spelare som tidigare har representerat Liverpool har fått nya klubbadresser i sommar medan vissa står helt utan arbetsgivare.

23 ex-röda flyttade i somras

En rad spelare som tidigare har representerat Liverpool har fått nya klubbadresser i sommar medan vissa står helt utan arbetsgivare.

Sommarens transferfönster var väldigt händelserikt, i Premier League spenderade klubbarna över en miljard pund tillsammans, detta för sjätte sommaren i följd.

Trots att övergångar genomfördes på löpande band var det inte särskilt många där Liverpool var inblandade i. De köpte endast en spelare, Ibrahima Konate från RB Leipzig, och sålde ett gäng spelare som Marko Grujic, Harry Wilson, Taiwo Awoniyi och Xherdan Shaqiri.

När fönstret nu är stängt har Thisisanfield.com tittat närmare på vilka spelare som tidigare spelat för Liverpool som bytt klubb.

Den största övergången där en ex-röd spelare var involverad var Aston Villas köp av Danny Ings från Southampton. Villa betalade £30M för att säkra spelarens tjänster och tack vare en vidareförsäljningsklausul kunde Liverpool inkassera £2M i samband med affären.

Mario Balotelli, vars tid i Liverpool var allt annat än en succé, har kritat på för sin tionde klubb i karriären. Han tillhör nu Adana Demirspor i Turkiet och har redan skapat rubriker när han sågs slå en lagkamrat på bänken efter att ha blivit utbytt.

Fyra mittbackar har fått nya klubbadresser - Ragnar Klavan är tillbaka i Estland för spel i Paide Linnameeskond, Martin Skrtel gick till Spartak Trnava, Mamadou Sakho återvände hem till Frankrike där han ska spela i Montpellier och Steven Caulker lämnade Alanyaspor för Fenerbache.

Victor Moses, som var på lån i Liverpool från Chelsea 2013, har efter nio år i Londonklubben fått en ny permanent klubbadress i form av Spartak Moskva.

De rutinerade målvakterna Brad Jones och Andy Lonergan har också hittat nya klubbar, den förstnämnde är nu i Perth Glory medan Lonergan skrivit på för Everton. Ytterbacken Jon Flanagan har anslutit till danska HB Koge där Daniel Agger är tränare.

Ozan Kabak, som Liverpool lånade in som en paniklösning på försvarskrisen förra säsongen, har lånats ut på nytt, denna gång till Norwich.

Mittfältaren Herbie Kane har lånats ut till Oxford United, Tiago Ilori till Boavista och Adam Phillips till Morecambe.

Flera spelare som tidigare tillhört Liverpools akademi har hittat nya klubbar i sommar: Dan Atherton (Warrington Town), Corey Whelan (Carlisle), Joe Maguire (Tranmere), Sam Hart (Oldham), Samed Yesil (DJK St.Tonis) och Dani Pacheco (Aris Limassol).

Spelare som Andy Carroll, Jordon Ibe och Andre Wisdom har avslutat sina kontrakt med sina respektive klubbar utan att hittat någon ny arbetsgivare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer