Thiago: Vi vill vinna allt

Bild till nyheten Thiago: Vi vill vinna allt
Thiago Alcantara är tydlig över lagets ambitioner denna säsong: de vill fira titeltriumfer i maj.

Thiago Alcantara har vunnit det mesta som fotbollsspelare under sina år i Barcelona och Bayern München. Under säsongen 2021/22 hoppas han kunna addera ytterligare troféer till sitt och Liverpools prisskåp.

– Jag har samma känsla som i varje lag jag spelat i, siktet är inställt så högt som möjligt, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Det innebär att vi vill vinna varje turnering vi spelar i: ligan, Champions League och de inhemska cuperna. Det är alltid målet. Jag skulle inte säga att det är någon skillnad detta år jämfört med förra året eller året innan det. 

– Vi vill vinna allt och har en hunger att vinna varje turnering och varje enskild match.

Thiagos första år i Liverpool var inte något optimalt sådant, men han känner att han har samlat på sig viktig erfarenhet från Premier League som kan hjälpa honom denna säsong.

– Jag vet inte om jag skulle räkna det som ett helt år av erfarenhet och upplevelser i England, på grund av Covid så har allt varit stängt och jag har inte kunnat njuta av landet så mycket.

– När det gäller Premier League så har jag ett års erfarenhet nu och är medveten om hur konkurrenskraftig ligan är och hur högt tempo matcherna spelas i. Som alltid när man anpassar sig så har det varit bra att få ett år i ryggsäcken, men jag hade det lite tufft i början. Jag känner att jag tagit mig förbi de hindren nu och ser fram emot säsongen.

– När jag kom hit så visste jag redan vad jag kan bidra med till laget och vad laget kan göra för mig. Vi kommer att fortsätta att jobba tillsammans för att upptäcka nya saker. Det är så man skapar en harmoni i gruppen som möjliggör utveckling och prestation på högsta nivå.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer