– Ett år i Swansea gör gott för mig

Bild till nyheten – Ett år i Swansea gör gott för mig
Rhys Williams hoppas att erfarenheten han kommer samla på sig under sin tid i Swansea kommer att hjälpa honom på väg mot en regelbunden startplats i Liverpool.

Rhys Williams var en av Liverpoolspelarna som var inblandade i en övergång under deadline day. Först skrev han på ett nytt långtidskontrakt med klubben och slutförde sedan ett utlån till Swansea i the Championship.

– Jag är glad över att komma till Swansea. Jag var väldigt mån om att komma hit. Det var en av de första platserna jag ville till med tanke på vilken fotboll laget spelar, säger mittbacken till Swanseas officiella hemsida.

– Jag tror att ett år i Swansea gör gott för mig inför nästa säsong.

– Förra säsongen var självklart väldigt viktig för mig. Ingen kunde ha förberett oss på hur säsongen skulle bli, särskilt inte för egen del, med tanke på alla skador. De sista fem matcherna beskrevs som fem finaler och jag visste att det skulle vara bra för min karriär om jag gjorde det bra i de matcherna.

– Det var en upplevelse som man är med om bara en gång i livet och jag hoppas att jag kan ta med mig det jag lärt mig och visa upp det här. Jag har mött några riktigt duktiga spelare. Alla matcher är en ny utmaning. Jag ser fram emot att spela A-lagsfotboll på regelbunden basis, vilket jag förhoppningsvis kan göra här i Swansea.

Ett utlån till the Championship har visat sig vara mycket nyttigt för en ung talang som Harvey Elliott som denna säsong tagit en plats i Jürgen Klopps trupp. Williams motiveras av att yngre spelare får chansen i seniorlaget och hoppas att han själv kan ta en ordinarie plats i framtiden.

– Det påverkade mig mycket när jag såg mina vänner, Neco Williams och Curtis Jones, gå rätt in i A-laget i Liverpool. Då började jag tänka att jag också ska klara av just det.

– Jag har sett nivån på spelarna och förhoppningsvis kan jag en dag spela regelbundet tillsammans med dem. Jag är väldigt motiverad och försöker att nå upp till den nivån.

Källa: Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer