Sju matcher på 22 dagar

Bild till nyheten Sju matcher på 22 dagar
Liverpoolspelarna återvänder till ett riktigt svettigt schema direkt efter landslagspausen.

När spelarna kommer tillbaka till Axa Training Centre efter landslagsplikterna under nästa vecka väntar ett tufft spelschema med matcher i Premier League, Champions League och Ligacupen innan nästa landslagspaus inträffar i början av oktober. 

Totalt handlar det om sju matcher på 22 dagar – eller sex på 17  – innan de får pusta ut i fem dagar inför den sjunde. 

I praktiken blir det match var tredje dag under perioden.

Schemat

Först ut är ett besök mot Leeds på Elland Road söndag den 12 september. Leeds har fått en tuff start på säsongen och ligger på 15:e plats i tabellen efter 1-5-förlusten mot Man United och två oavgjorda mot Everton och Burnley.

Och vill det sig illa kan varken Alisson, Fabinho eller Firmino (skadad) spela mot Leeds, då det brasilianska fotbollsförbundet kräver att FIFA häver femdagarsregeln då klubben nekat att ge sina brassar möjlighet att spela VM-kvalmatcher. Samma sak gäller Leedsyttern Raphinha.

Första mötet på 14 år

Bara tre dagar senare är det dags för höstens CL-premiär då AC Milan gästar Anfield. Det blir den första tävlingsmatchen mellan klubbarna sedan den olycksaliga finalen i Aten 2007.

Därefter väntar lördagsmatch på klassisk Tipsextra-tid hemma mot Crystal Palace lördag den 18 september. Patrick Vieras manskap har bara tagit två poäng i inledningen och ska dessutom möta Tottenham en vecka innan de kommer till Anfield.

Tisdag den 21 september kommer troligen en välbehövlig vila för många av spelarna, då det förväntas att Klopp kommer att resa med ett ungt och reservbetonat lag till Norwich och ligacupmötet på Carrow Road.

Sedan väntar nykomlingarna Brentford lördag den 25 september, vilket blir Liverpools första besök på deras nya arena. Klubbarna har inte mötts sedan 1989.

Lång vila inför toppmötet

Efter Londontrippen är det dags för den andra gruppspelsmatchen i CL borta mot Porto. The Reds har mött portugiserna fyra gånger de senaste tre åren och vunnit tre och spelat en oavgjord. Marko Grujic är nog sugen på att ge Liverpool och Klopp en läxa för bristande speltid med bara 16 matcher på 4,5 år.

Liverpool avslutar den hektiska perioden med toppmötet mot Man City på Anfield söndag 3 oktober. Inför den matchen har dock spelarna haft fem dagars återhämtning och uppladdning.

Sedan väntar alltså ett nytt landslagsuppehåll fram till 16 oktober då Liverpool gästar nykomlingarna Watford.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer