D-day: Vad händer med Origi?

Bild till nyheten D-day: Vad händer med Origi?
Nat Phillips har förlängt. Rhys Williams likaså innan han lämnade för Swansea på lån. Med några få timmar kvar av transferfönstret finns forfarande frågetecken kring en del spelare i den röda truppen.

Nat Phillips har idag skrivit på ett nytt kontrakt som löper ut sommaren 2025 och förväntas stanna som back up på mittbackspositionen, detta enligt The Athletic. Mittbackskollegan Rhys Williams har även han förlängt sitt kontrakt, det nya avtalet sträcker sig till 2026, direkt efter bekräftelsen meddelades att han lånas ut till Swansea.

Det återstår några få timmar av transferfönstret och nu är det i huvudsak tre spelare i Liverpooltruppen som det handlar om. Klubben sägs jobba för att kvitta sig med Divock Origi, Sheyi Ojo och Loris Karius. Problemet är att det saknas konkreta anbud...

Det lutar även åt att Liverpool släpper den skotske reservlagsspelaren Tony Gallacher till Dundee United. 

Den 22-årige vänsterbacken var utlånad till Toronto mellan den 14 september och 31 december förra året innan han återvände till U23-laget.

För övrigt kan vi meddela att Ozan Kabak, som Liverpool lånade in från Schalke 04 i våras, nu lånas ut till Norwich City med option på köp för £11M nästa sommar.

Kan bli nattliga övergångar

Även om fönstret stänger vid midnatt, svensk tid, så kan några övergångar bli bekräftade under natten om man åberopar en så kallad "deal sheet".

Detta kan inte skickas in före kl 22, men ger förhandlade klubbar två timmar extra att få till all dokumentation kring en övergång. Därmed kan det alltså ramla in ytterligare bekräftade övergångar ända fram till kl 02 i natt.

"Deal sheet" gäller först och främst övergångar i England, i övrigt måste klubbarna förhålla sig till FIFA:s regler.

I Bundesliga stänger fönstret redan kl 18, medan det är midnatt som gäller för både La Liga och Ligue 1.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer