Trent: Vi lär oss och går vidare

Bild till nyheten Trent: Vi lär oss och går vidare
Trent Alexander-Arnold reflekterar över matchen mot Chelsea som slutade i en viss besvikelse för The Reds med tanke på att de var en man mer på planen i den andra halvleken.

Liverpool lyckades inte utnyttja det faktum att Chelsea tvingades spela andra halvlek tio man, efter att Reece James blivit utvisad när han hindrade en boll att passera mållinjen med armen, och fick nöja sig med en poäng.

Trent Alexander-Arnold ger sin bild av matchen i en intervju med Liverpoolfc.com. Han inleder genom att svara på en fråga om den dominerande känslan efter slutsignalen var besvikelse.

– Ja, det var det. När vi spelar på Anfield med en man mer i halva matchen så är det en besvikelse (att inte få med sig tre poäng) oavsett vem man möter. Vi är besvikna över att vi bara fick en poäng, men det finns delar som var positiva och som vi kan ta med oss. Vi hindrade dem från att göra det de ville göra. 

– I första halvlek när det var 11 mot 11 så skapade de inte så många chanser. Vi pressade dem väldigt bra och hindrade dem från att göra det de ville, vi dominerade matchen på mittfältet. Men i slutändan så saknade vi kreativiteten.

– När vi förberedde oss inför matchen visste vi att det skulle bli svårt att bryta ned dem. Matchen kanske inte blev riktigt som vi hade förväntat oss, men vi var alltid inställda på en tuff match. Det var precis vad det var. Även med tio man så är de ett klasslag. Det gjorde kanske att det blev ännu svårare att hitta en väg igenom. Det var frustrerande. 

– I den andra halvleken var det frustrerande hur de låg ner, slösade tid, men det är vad man kan förvänta sig av ett lag med tio man. Vi hade behövt skapa fler chanser. Med så mycket bollinnehav som vi hade kunde vi ha dödat matchen, så det var en besvikelse om jag ska vara ärlig.

Det var bara den tredje matchen för säsongen, men högerbacken är medveten om att varje match betyder mycket om de ska vara med i titelstriden.

– Vi vet vilken kvalitet som finns i Premier League och vi är medvetna om hur vissa lag har förstärkt inför säsongen, dessa matcher kan vara de vi måste vinna och kanske kommer vi gräma oss senare att vi inte gjorde det. 

– Men vi måste blicka framåt nu, förhoppningsvis kommer vi alla tillbaka skadefria från landslagsuppehållet så att vi kan fortsätta i ett högt temp, vi måste se till att vi tar våra poäng igen.

Anfieldpubliken såg till att skapa fantastisk stämning redan från matchens första spark.

– Stämningen var nästan skrämmande ibland, det var öronbedövande. Men vi måste se till att prestera bättre så att det blir mer underhållande för supportrarna. Nu måste vi lägga det här bakom oss, lära oss vad vi kunde ha gjort bättre och sedan försöka förbättra oss så att vi kan vinna matcher framöver.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer