Salahs otroliga straffstatistik

Bild till nyheten Salahs otroliga straffstatistik
Ingen Premier League spelare har under de senaste 20 åren haft en längre svit av mål från straffpunkten än Mohamed Salah.

Mohamed Salah såg med sitt straffmål till att kvittera matchen mot Chelsea och ge The Reds ett fint utgångsläge inför den andra halvleken som de fick spela med en man mer än sina motståndare. De lyckades dock inte hitta något segermål och fick därmed nöja sig med en poäng.

Salahs mål var hans 99:e Premier League-mål, två av dessa kom under tiden som Chelseaspelare. Utöver att målet tog honom närmare en tresiffrig målproduktion i den engelska högstaligan så gjorde det honom också till en typ av rekordinnehavare.

Det är nämligen så, enligt siffror från Opta, att Salah nu innehar den längsta sviten av mål från straffpunkten i Premier League sedan 2000. Ingen annan har under dessa år lyckats sätta dit 14 straffar i ligaspelet utan att missa minst en.

Under Premier League-eran är det Matt Le Tissier som har den längsta sviten, mellan 1994 och 2000 slog han 23 straffar utan att missa.

Opta meddelar också att Liverpool har gjort mål på sina 20 senaste straffar i ligasammanhang, James Milner har gjort fem straffmål medan Roberto Firmino har gjort ett. Senaste straffmissen i ligan kom 2017 mot Huddersfield när Salah misslyckades att hitta nätet från elva meter.

Salah har under sin tid som Liverpoolspelare slagit 18 straffar och missen mot Huddersfield är hans enda.

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer