– Anfield har aldrig varit viktigare

Bild till nyheten – Anfield har aldrig varit viktigare
Jürgen Klopp understryker vikten av supportrarnas stöd inför kvällens tuffa batalj mot Chelsea.

Ikväll välkomnar Liverpool de regerande Champions League-mästarna Chelsea till Anfield för säsongens tredje Premier League-match.

Jürgen Klopp har som vanligt delat med sig av sina tankar i matchprogrammet.

"Vi har spelat två matcher så här långt och vi har lärt oss mycket av dem. Jag känner inte för en sekund att vi varit ens nära perfektion i det här läget, men det hade varit konstigt om vi var det," skriver han enligt Liverpoolfc.com.

"Det fanns saker jag gillade i båda matcherna och saker jag inte gillade, det finns delar som jag tycker vi gjorde bra och delar som vi kan göra bättre. Det är normalt och jag är säker på att Chelsea känner likadant sett till sina matcher."

"Vad jag gillade med båda matcherna är att spelarna omedelbart insåg hur viktig hela vår trupp är om vi ska ha någon chans att vara framgångsrika. Nivån på träning hos de spelare som inte har spelat så mycket har varit precis lika hög som för de som spelat. Det är jätteviktigt."

"När jag skriver detta så vet jag inte hur vi ska ställa upp laget, men jag är helt säker på att de som får chansen kommer att vara redo. Jag vet också att samtliga 20 spelare som är involverade idag kommer att ha någon form av roll att spela."

"Varje bidrag till truppen är viktig, vi måste ha en kollektiv inställning varje dag vi är tillsammans."

"Självklart är supportrarna en viktig del av det här kollektivet och jag tror inte det behövs något pep-talk för Anfield idag. Vi har pratat mycket om att vara positiva och att lägga ignoranta och skadliga ramsor bakom oss."

"Men Anfield har nog aldrig varit viktigare för oss än just nu."

"Ärligt talat så är vrålet vid avspark mot Burnley något som kommer att finnas med mig resten av livet. Det var ett ljud fullt av känslor, hopp och förväntan. Jag får gåshud bara jag tänker på det nu. Det var inte bara det. Sättet som supportrarna firade när vi vann tillbaka bollen eller när spelare pressade. Varje enskild spelare behandlades som att denne var lagets största stjärna."

"Det är på det sättet som det stöd vi får kan göra skillnad. Det är ett stöd som är smart, fyndigt och som vet hur och när det kan spela en roll."

"När man möter en motståndare likt de vi möter ikväll kommer det finnas stunder där vi är under press. Att då ha en publik i ryggen, snarare än på ryggen, är otroligt värdefullt."

"Jag säger allt detta med vetskapen om att ansvaret först och främst ligger hos oss. Laget. Spelare och tränare. Det är upp till oss att inspirera er och se till att er energi fokuseras på en grupp av människor som har som minimikrav att ge allt de har från första till sista sekund."

"Jag är otroligt taggad inför den möjlighet som väntar och jag hoppas att vi kan göra oss själva och supportrarna rättvisa genom prestationen vi står för. Det är egentligen allt man kan hoppas för och allt man kan lova."


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer