– Jag skrattade ganska högt!

Bild till nyheten – Jag skrattade ganska högt!
Jürgen Klopp är taggad på att dra igång Champions League-säsongen efter att ha fått reda på vilka som blir lagets motståndare i gruppspelet.

Liverpool lottades in i grupp B tillsammans med Atletico Madrid, FC Porto och AC Milan.

– Jag skrattade ganska högt om jag ska vara ärlig, det är helt klart en tuff grupp, säger Jürgen Klopp om lottningen till Liverpoolfc.com.

– Det är Champions League, man måste möta de bästa lagen i Europa och några av de lagen finns i vår grupp!

– Vi har spelat mot Porto flera gånger tidigare, så de kommer att vara taggade. Vi har också oavslutade affärer med Atletico Madrid och AC Milan är ett historiskt motstånd.

– Fansen bör se fram emot, vi gör det, helt klart. 

– Jag vet att många sitter hemma och tänker: "Kom igen, det laget hade varit coolt, sedan det sämsta laget från pot ett och sämsta laget från pot fyra." Så blev inte fallet för oss, men vi är ambitiösa och vill visa upp oss efter det hårda arbete vi lade ned förra säsongen när vi kvalade in till Champions League. Vi vill visa att det var värt det, det kommer vi att visa i matcherna.

Gruppspelet drar igång i september och avslutas sedan i december. Klopp känner att han har en trupp som är tillräckligt stark för att hantera det allt mer hektiska schemat.

– Vi har ett bra lag oavsett vilka som spelar, så är det. 

– Men det är inte så att vi tänker på att dessa spelare kan spela i Champions League och sedan dessa i Premier League. Nej, vi försöker alltid ställa ut det bästa laget på planen, det kan handla om vilka som är i bäst fysisk form eller spelmässig form.

– Vi kommer att behöva hela vår trupp under året. Men det första jag tänkte på när jag tänkte på dessa matcher var inte rotation eller så, jag tänkte att vi skulle spela fotboll och ge allt, avslutar Klopp.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer