Tränar extra för att bli snabbare

Bild till nyheten Tränar extra för att bli snabbare
Harvey Elliott berättar om en ständig strävan att förbättra kvaliteter som kan hjälpa honom ta nästa steg i sin utveckling. Ett sådant fokusområde är snabbhet.

Harvey Elliott lämnade Liverpool på lån förra säsongen som ung och oprövad och återvände som en helt annan spelare - året i the Championship gjorde honom gott och under försäsongen såg han till att bli en självklar del av Jürgen Klopps trupp.

Förra helgen fick han chansen från start mot ett fysiskt Burnley, men 18-åringen stod upp bra och var en av planens bättre spelare.

Just fysiken är något som Elliott jobbat hårt med, The Athletic har tidigare skrivit om hur han tränade hårt på egen hand under semestern för att vara i så bra form som möjligt när försäsongen startade och i en intervju med BT Sport berättar han själv om en särskild fysisk aspekt som han fokuserat på: snabbhet. Han har sedan en tid tillbaka jobbat med en specialist för att förbättra sig.

– Än idag är jag inte den snabbaste, jag både vill och kan bli ännu snabbare, säger Elliott.

– Under åren har jag inte varit den största spelaren, men tillsammans med min pappa har jag alltid försökt att jobba på saker som kan hjälpa mig att ta mig längre i min karriär.

– Jag fokuserar på att träna upp min snabbhet, jag vill få den där extra speeden som kan hjälpa mig i matcherna. Man måste hela tiden utvecklas och just när det gäller snabbheten så måste jag bli bättre.

Elliott berättar även hur hans syn på superstjärnor som Mohamed Salah och Sadio Mané har förändrats under sin tid i Liverpool.

– Om man tar Mo Salah och Sadio som exempel. Under de första träningspassen när jag kom hit så tänkte jag: "wow, jag tränar tillsammans med de här spelarna."

– Bara att se dem, att gå från att titta på dem på tv till att faktiskt stå bredvid dem, jag märkte verkligen hur stora de är.

– Nu ser jag dem som konkurrenter, jag kan inte se dem som världsklasspelare även om de är just det.

– Att träna tillsammans med dem och lära sig saker är en sak, men det är någonting helt annat att utmana dem och försöka ta en plats i laget.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer