– Vi måste vara redo för kamp

Bild till nyheten – Vi måste vara redo för kamp
På lördag väntar en stormatch på Anfield när Chelsea kommer på besök. Alisson är väl medveten om vad som krävs av de rödklädda för att de ska gå segrande ur matchen.

På lördag kväll ställs Liverpool inför den tuffaste uppgiften hittills denna säsong när de regerande Champions League-mästarna Chelsea gästar Anfield. Båda lagen står på sex poäng efter två spelade omgångar och många ser på matchen som en batalj mellan två titelkandidater.

– Det är en oförutsägbar match, vi måste vara redo för kamp, vi måste ge allt ute på planen för att se till att vi når vårt mål som är de tre poängen, säger Alisson Becker till Liverpoolfc.com.

– Det är så vi kommer att respektera deras lag eftersom de har enorma kvaliteter, de har några nya spelare och de vann Champions League förra säsongen. De hade en bra säsong i Premier League också, så vi måste vara i vårt bästa slag i den här matchen.

Alisson är nöjd med säsongsinledningen där Liverpool tagit full pott, gjort fem mål och släppt in noll.

– Det har börjat bra, men vi har en lång resa framför oss och jag hoppas på det bästa. Jag känner att vi är ett lag med rätt inställning och att vi är väl förberedda inför matcherna. I början av säsongen kanske man inte ser lagets absoluta bästa insats, det kommer under säsongens gång, steg för steg. Vi har mycket att förbättra och det kommer vi att göra under de kommande matcherna.

Förra helgen vann The Reds mot Burnley med 2-0 inför ett fullsatt Anfield.

– Det var fantastiskt. Fotbollen är ingenting utan supportrarna. Fotbollen tillhör supportrarna, det vi gör på planen spelar ingen roll om de inte är där, så att jag hade dem bakom, vid sidan av och framför mig var otroligt. Det är en härlig känsla, de hjälper oss framåt. Den energi som de bidrar med sprider sig till laget.

I matcherna mot Norwich och Burnley har Alisson äntligen fått spela med mittbacksparet Joel Matip och Virgil van Dijk framför sig igen.

– Det var en tuff uppgift för de andra spelarna att göra sitt bästa när Virgil, Joe och Joel var borta. Att förlora dem var ett hårt slag mot oss, det var inte bara de som var skadade heller. Men att ha dem tillbaka är något jag är väldigt glad över. Att alla tre är tillbaka är bra, men vi kan fortfarande göra saker bättre. Ser man till de två senaste matcherna så kan man känna varför vi inte förlorat så mycket när vi spelat tillsammans.

Kostas Tsimikas och Harvey Elliott är två spelare som imponerat under säsongsinledningen.

– Det kommer inte som någon överraskning, jag ser vad de kan göra på träningsplanen. Kostas och Harvey, det är två krigare med många kvaliteter. De är klasspelare med bra teknik och rätt inställning, de har en Liverpoolmentalitet och kämpar in i det sista. 

– De två senaste matcherna var stora utmaningar för dem och jag tycker att de gjorde det riktigt bra. Kostas blev matchens lirare sist, jag tror det betyder mycket för honom. 

Under sommaren har Alisson skrivit på ett långtidskontrakt med klubben, men han är inte ensam: Virgil van Dijk, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold och Fabinho har gjort detsamma.

– Det är fantastiskt. Vi tror på varandra och så länge vi kan räkna med varandra så känns det jättebra. Det är härligt att veta att vi kommer att vara lagkamrater under en lång tid framöver.

Alisson känner att en seger mot Chelsea hade betytt mycket.

– Med tanke på vad vi vill uppnå så hade det varit ett bra tecken eftersom vi möter en av favoriterna i titelstriden. Att slå ett sådant lag är alltid bra för självförtroendet. 

– Vi har vunnit Premier League tidigare och vet att vi alltid måste fokusera på den utmaningen som väntar härnäst, så den här matchen är viktig. Självklart är det en viktig match, men vi vill inte göra det till någonting större än vad det är. Det handlar om tre poäng, precis som mot alla andra lag. Vi måste ge 100 procent för att nå vårt mål, avslutar målvakten.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer