PL i enad front mot FIFA

Bild till nyheten PL i enad front mot FIFA
Premier League meddelar att ingen av dess klubbar kommer att tillåta spelare att resa till rödlistade länder i samband med septembers landslagsuppehåll.

Det stundande landslagsuppehållet är hett omdiskuterat på grund av de problem som klubbarna ställs inför när deras spelare kan tvingas till karantän efter hemresan, vilket leder till missade klubblagsmatcher.

Förra säsongen tillät FIFA klubbarna att hålla sina spelare hemma om det skulle krävas en karantänstid på fem eller fler dagar efter hemresa från en samling, denna regel förändrade de inför denna säsong. 

Tidigare i veckan kom rapporter om att Liverpool inte skulle låta sina spelare resa till rödlistade länder. Nu har samtliga klubbar i Premier League kommit överens om att göra samma sak.

"Premier League-klubbarna har motvilligt men enhälligt beslutat att inte tillåta spelare att spela landskamper som spelas i rödlistade länder nästa månad," skriver ligan i ett pressmeddelande.

"Klubbarnas beslut, som stöttas fullt ut av Premier League, kommer beröra nästan 60 spelare från 19 klubbar som skulle ha rest till 26 rödlistade länder under landslagsuppehållet i september."

"Detta är en följd av FIFA:s beslut att inte tillåta klubbarna att hålla spelarna hemma om det finns ett karantänkrav vid hemresan efter landslagsuppdraget."

"Diskussioner har förts med både FA och regeringen i ett försök att hitta en lösning, men på grund av rådande hälsoläge har vi inte fått något undantag från karantän."

"Om spelare måste sitta i karantän efter att ha återvänt från ett rödlistat land skulle inte bara deras välmående och form påverkas betydande, de skulle också missa två Premier League-omgångar, en matchdag i UEFA:s klubbturneringar och även den tredje omgången i ligacupen."

Detta innebär att Liverpool inte kommer låta Mohamed Salah, Fabinho, Alisson och Roberto Firmino att representera sina respektive landslag i den kommande samlingen. 

Premier League hoppas kunna diskutera ämnet med FIFA för att nå en gemensam lösning.

Källa: Premierleague.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer