Dyche irriterad på Klopp

Bild till nyheten Dyche irriterad på Klopp
Sean Dyche slår tillbaka mot Jürgen Klopp efter att tysken kritiserat Burnleys duellspel i lördagens match på Anfield.

Efter 2-0-segern mot Burnley var det självklart en nöjd Jürgen Klopp som mötte pressen, men han lyfte fram en aspekt av matchen som inte föll honom i smaken. Han påpekade att domare Mike Dean hade friat vid för många tillfällen när spelare som Ashley Barnes och Chris Wood gått in tufft - för tufft i Klopps tycke - i närkamper.

Sean Dyche har gett sin syn på domsluten och Klopps kommentarer.

– Varje manager har rätt att säga vad de tycker, men jag tycker att responsen inom fotbollen har varit tvärtemot det han sa, säger Dyche enligt Thisisanfield.com.

– Som jag ser på det så hade vi en domare som dömt kanske 800-900 matcher som inte delade ut ett enda gult kort. Så det är ganska bisarrt, om man ser på det ur den aspekten, att han kan säga att det var några för fula tacklingar.

– Men det jag är mest besviken på är inte hans syn på matchen - varje managern, tränare, studioexpert och supportrar har rätt att ha sin egna syn på en match. Det jag är besviken på är att han pekar ut enskilda spelare, det finns inget behov av att göra det.

– Vi har professionella spelare som har jobbat väldigt, väldigt hårt i sina karriärer för att komma dit de är idag. Antydan om att de var oschyssta i tacklingarna tycker jag är fel, det är opassande.

– I det stora hela är jag inte orolig för det där om att skydda spelarna, jag tycker att spelarna skyddas otroligt mycket jämfört med tidigare - med all rätt.

– Det jag reagerar på är att han antyder att ett lag inte ska göra allt de kan för att vinna inom regelbokens ramar, vilket vi gjorde eftersom det inte delades ut ett enda gult kort.

– Jag känner till Liverpools historia, jag var Liverpoolsupporter som ung, jag är det fortfarande även om det inte är på samma sätt nu när jag blivit äldre. Jag behöver inte backa bandet allt för långt för att hitta spelare i Liverpool som såg till att de kämpade, inte bara spelade, för att vinna en match - och de har fortfarande några sådana spelare.

Klopp sa att de som gillar tacklingar av den sort som vi såg i lördags borde kolla på wrestling istället.

– Det får stå för honom. Hans kommenterar är vad de är. Det är inget jag kan påverka. Folk får använda vilka ord de vill för att beskriva det de vill, säger Dyche.

Inför säsongen kom ett besked från domarkåren i England att de skulle höja ribban för vad som är tillåtet ute på planen.

– Jag gillade det jag såg under EM och den feedback jag hört från de supportrar jag känner är väldigt positiv. Jag tycker att det är ett steg i rätt riktning.

– Det kommer att krävas en inlärningsperiod för domarna eftersom de varit vana vid att blåsa vid nästintill varje kontakt, nu har de blivit tillsagda att inte göra det längre, avslutar Burnleymanagern.


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer