Seger i miniderbyt

Bild till nyheten Seger i miniderbyt
Liverpools U23 kammade hem segern mot grannklubben Everton på bortagräs.

Liverpool inledde U23-merseysidederbyt i högt tempo och var det klart bättre laget, det skulle dock dröja 40 minuter innan de unga röda kunde spräcka nollan: Tom Clayton drev fram med bollen från mittplan och hittade fram med en fin passning till Sheyi Ojo som med ett säkert avslut placerade bollen förbi Evertonmålvakten.

En kvart efter pausvilan utökade Liverpool sin ledning till 2-0. Supertalangen Kaide Gordon avlossade ett skott från distans som letade sig under keepern och in i mål.

Everton reducerade strax därefter när Garcia löpte sig loss efter en misslyckad offsidefälla från de rödas backlinje, när han fick ett friläge gjorde han inga misstag och satte 2-1.

Hemmalaget lyckades inte bygga vidare på sin reducering, istället kunde Liverpool döda matchen med ett 3-1-mål av Max Woltman med drygt tio minuter kvar att spela.

Segern innebär att The Reds har fyra poäng efter två spelade omgångar i Premier League 2.

Liverpool U23: Hughes, Bradley, Williams, Koumetio, Beck, Clayton, Morton, Cain Gordon (Bearne, 90), Woltman (O'Rourke, 86), Ojo.