​– Kan bara spela med 11 spelare

Bild till nyheten ​– Kan bara spela med 11 spelare
Jürgen Klopp har återigen delat med sig av sin syn på skillnaden mellan Liverpool och storspenderande klubbar som Manchester City och Paris Saint-Germain.

I och med att Liverpool endast värvat Ibrahima Konate denna sommar i en affär som kostade dem £36M medan andra lag har spenderat enorma summor, exempelvis så har Manchester United köpt Jadon Sancho för £73M och Raphael Varane för £42 medan Manchester City fortsatt jagar Harry Kane efter att redan ha köpt Jack Grealish för £100M, har Jürgen Klopp vid flertalet tillfällen fått svara på frågor kring olika sätt att agera på transfermarknaden.

I en intervju med Bild lyfts även Paris Saint-Germain fram, de har i sommar förstärkt truppen med Gini Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Achraf Hakimi och Lionel Messi.

– Man kan bara spela med 11 spelare, säger Klopp.

– Det handlar inte om vem som har de 11 bästa eller mest spektakulära spelarna på planen, det handlar om vem som gör det bästa av vad man har tillsammans, vem som gör det bästa av deras möjligheter.

– Det är inte orättvist, det är bara så situationen ser ut.

– En trupp måste fungera. Det är inte så roligt om man har 40 spelare och 22 av dem är på dåligt humör varje helg. När det kommer till oss så har alla spelare en rätt att existera och är väldigt nöjda. Att bara hämta in fler spelare är inte rätt väg att gå.

– Paris vann med 4-2 mot Brest. Om man ser namnen på PSG-spelarna så förväntar man sig att det ska bli 8-0 - men det blev 4-2. Det fina med fotbollen är att ingen på förhand kan veta vilka som kommer att vinna.

– En del har större chans än andra, men alla har chansen. Det är vad jag gillar med fotbollen.

Det ska sägas att även om Liverpool inte värvat någon mer än Konate i sommar så har de säkrat upp flera nyckelspelare på långtidskontrakt vilket innebär stora investeringar.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer