– Nöjer oss inte med en andraplats

Bild till nyheten – Nöjer oss inte med en andraplats
Harvey Elliott är tydlig med vad lagets målsättning är under säsongen 2021/22 - titlar!

I lördagens match mot Burnley var Harvey Elliott det stora utropstecknet. Han fick chansen från start på mittfältet, tackade för förtroendet och levererade en monsterinsats med tanke på att han blott är 18 år gammal och att det var hans första Premier League-start för Liverpool.

Många följde Elliotts framfart i the Championship förra säsongen där han stundtals var en avgörande spelare för Blackburn trots att han då inte ens hunnit fylla 18. Han känner själv att säsongen på lån gett honom mycket.

– Jag har mognat mycket som spelare och som person sedan jag fyllde 18. Ingen dag var den andra lik i Blackburn med olika typer av träningspass och olika förutsättningar inför matcherna, det var nya erfarenhet. Jag lärde mig väldigt mycket, säger han enligt Liverpool Echo.

– Att få spela så många matcher i min ålder kommer att hjälpa mig i framtiden, men även i dagsläget. Förhoppningsvis kan det hjälpa mig att bli en regelbunden startspelare för Liverpool. Det är mitt mål och min dröm, jag är redo att jobba hårt för det.

– Det är upp till mig att ta vara på chanserna som jag får.

Redan under försäsongen visade Elliott upp sig för supportrarna. I träningsmatchen mot Athletic Bilbao, när Anfield var fyllt till 75 procents kapacitet, gjorde han sånär ett drömmål när han vek in från högerkanten och skruvade bollen mot det bortre krysset - tyvärr tog skottet i ribban.

– Tiden stod still ett tag eftersom jag trodde att det var ett ögonblick som jag drömt om sedan jag var ett barn, att få göra mål på Anfield.

– Med supportrarna tillbaka, min familj var på plats, det hade varit fint, men jag är säker på att jag kommer att få andra chanser. Nästa gång måste jag bara se till att den går in!

– Jag skulle inte säga att jag blev förbannad, men jag blev lite irriterad eftersom det var så nära. Men i och för sig så sparar jag hellre mitt första mål på Anfield till en match i Premier League eller så.

Efter att ha spenderat sommaren med Jürgen Klopps trupp är Elliott på det klara över vad som gäller denna säsong. Truppen vill vinna titlar igen.

– Premier League-titeln, det är vårt mål. Om man kommer två, tre eller fyra så får man inga medaljer. Antingen vinner man eller så får man ingenting. Så det är vårt mål. Premier League. Champions League. Vi nöjer oss inte med en andraplats. 

– Vi har spelarna som krävs för att lyckas. Förra säsongen gick inte som det var tänkt och vi måste självklart reflektera över varför det gick som det gick med alla skador och sådant. Men nu är alla tillbaka, alla ser ut att vara i fin form och vi är väldigt taggade, avslutar Elliott.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer