Vägrar släppa spelare vid karantänkrav

Bild till nyheten Vägrar släppa spelare vid karantänkrav
Liverpool kommer inte att släppa Mohamed Salah till Egyptens landskamp mot Angola på grund av rådande karantänregler. Beslutet kan bli likadant för de röda brassarna framöver.

Flera klubbar står inför en problematisk situation när spelarna ska iväg på landslagsuppdrag i början av september. Karantänreglerna i England är sådana att det krävs tio dagars isolering efter inresa från ett rödlistat land vilket skulle innebära att spelare som spelat i ett sådant land kommer att missa flertalet klubblagsmatcher när uppehållet är över.

Nu har Liverpool fattat ett beslut gällande Mohamed Salah. The Athletics James Pearce skriver att de inte kommer att låta Salah spela i Egyptens match mot Angola, detta eftersom Egypten är rödlistat. Klubben har dock inga problem med att släppa Salah till Egyptens andra match mot Gabon, en match som spelas i just Gabon som inte är rödlistat.

Källor inom klubben säger att de har följt European Club Associations riktlinje kring den uppkomna situationen. FIFA ändrade nyligen reglerna som tillät klubbar att hålla sina spelare hemma om det skulle krävas karantän vid hemresa, så det återstår att se hur situationen utvecklas. Men klubbarnas linje är tydlig - de vill inte att spelare ska missa klubblagsmatcher till följd av en påtvingad karantän. Skulle spelarna få tillstånd att slippa karantän har Liverpool inga problem att låta dem spela, det skriver Pearce.

Samma problematik gäller för Liverpools brassar, Roberto Firmino, Fabinho och Alisson, troligtvis kommer klubben fatta samma beslut som för Salah. Brasiliens kommande landskamper spelas i Brasilien och Chile, bägge dessa länder är för tillfället rödlistade i England.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer