– Harvey är en speciell spelare

Bild till nyheten – Harvey är en speciell spelare
Harvey Elliott fick chansen från start mot Burnley och var en av lagets bästa spelare. Jordan Henderson blev mäkta imponerad av den unge talangens insats.

När startelvan till lördagens match mot Burnley presenterades var det ett namn som stack ut: Harvey Elliott skulle ta plats på mittfältet tillsammans med Jordan Henderson och Naby Keita. 18-åringen tog verkligen vara på chansen och visade med sin kreativitet och arbetskapacitet vad han kan erbjuda till detta Liverpoollag. 

Lagkapten Henderson var full av lovord för Elliott när han pratade med Liverpoolfc.com efter matchen.

– Harvey är en speciell spelare, konstaterade han.

– Han var fantastiskt bra i Blackburn förra säsongen och kom tillbaka i fin form till försäsongen. Han har gjort det riktigt bra och förtjänade chansen han fick, jag tycker att han tog den.

– Jag tycker att han var otroligt bra, han jobbade hårt men visade också vad han kan göra med bollen med de avgörande passningarna. I det stora hela var han fantastisk.

Någonting annat som stack ut i matchen var det faktum att Anfields läktare var fyllda till bredden av supportrar, det var första gången det hänt sedan i mars 2020.

– Vi har väntat länge och jag tror att vi kan uppskatta supportrarna ännu mer nu, sa Henderson.

– Om vi inte redan gjorde det så kan vi definitivt göra det nu med tanke på vad vi fick uppleva förra säsongen. De gjorde en enorm skillnad för oss och det var väldigt speciellt att gå ut på planen inför dem.

Mittfältaren fick en fråga om publiken är lagets tolfte spelare.

– Definitivt. Det tycker jag att man kunde se förra säsongen med vissa resultat. De gör enorm skillnad. Om man i vissa stunder inte är riktigt fullt påkopplad kan publiken lyfta en, det har de gjort vid så många tillfällen under åren. Det är någonting vi kan komma att dra nytta av under säsongen.

Henderson gjorde i samband med matchen sitt första Premier League-framträdande sedan i februari.

– Det kändes väldigt bra att vara tillbaka. Det var särskilt härligt att starta inför ett fullsatt Anfield. Förhoppningsvis kan vi bara fortsätta framåt nu. Vi har fått en bra start, men det är en lång säsong så vi måste fortsätta jobba hårt.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer