– Vi kompletterar varandra väl

Bild till nyheten – Vi kompletterar varandra väl
Virgil van Dijk pratade om samarbetet med Joel Matip och betydelsen av att ha supportrarna tillbaka efter segern mot Burnley.

Anfield var fullsatt igen när Liverpool tog sig an Burnley igår. Spelarna bjöd supportrarna på en fin insats som slutade i en 2-0-seger mot Sean Dyches manskap. 

– Även om det var en tidig avspark så var det ett stort lyft att se att supportrarna var tillbaka. Vi alla njuter av det, sa Virgil van Dijk till Liverpoolfc.com efter de tre inspelade poängen.

– Förhoppningsvis kan detta hålla i sig nu, vi behöver supportrarna både på hemma- och bortaplan. Vi behöver den stämning som de skapar. Vi har sett hur fotbollen är, den tillhör supportrarna. Jag är bara glad att de är tillbaka.

Liverpool tog med sig en 3-0-seger från premiären och kunde hålla ytterligare en nolla när de tog sig upp på sex poäng efter två omgångar.

– Att vinna de två första matcherna utan att släppa in något mål är självklart bra, det är någonting att bygga vidare på, konstaterade Van Dijk.

– Vi är inte på toppen ännu, det känner vi, men det vi kan göra är att försöka att vinna den match vi spelar och det gjorde vi. Vi visste att det skulle bli väldigt tufft, det är det alltid mot detta motstånd. De spelar på ett särskilt sätt, de gör det svårt för oss. Det är mycket fysisk kamp och en helt annan utmaning jämfört med förra veckan.

– Det var skönt att hålla nollan igen, vi lägger en bra grund. Det finns saker att göra bättre, men att vinna med supportrarna på plats igen är fantastiskt.

Van Dijk har haft Joel Matip bredvid sig i mittlåset under de två inledande matcherna av den nya säsongen. Bakom dessa två finns Joe Gomez och Ibrahima Konate som väntar på sin chans att få visa upp sig.

– Alla mittbackar som vi har nu, oavsett om det är Joe eller Ibou, vi förstår varandra bra. Det är väldigt viktigt ute på planen.

– Detsamma gäller med Joel. Vi har spelat tillsammans länge nu och känner till varandras styrkor. Vi vet att vi kan komplettera varandra på ett bra sätt. 

– Det är alltid tufft att spela i Premier League, det var det i den här matchen också. Nu kan vi bygga vidare på det här, ta med oss stärkt självförtroende och fortsätta att jobba hårt för att bli ännu bättre.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer