"De vill ha sin titel tillbaka"

Bild till nyheten "De vill ha sin titel tillbaka"
Läs vad engelsk press skriver efter Liverpools övertygande 2-0-seger mot Burnley som innebär att den perfekta säsongsstarten fortsätter.
Ian Doyle, Liverpool Echo:

"När publiken var tillbaka i full skala för att se Liverpool spela en hemmamatch i Premier League för första gången på 532 dagar levererade Jürgen Klopps lag ytterligare övertygande bevis på att en i stunder plågsam fjolårssäsong nu tillhör det förgångna."

"Liverpool ser ut att ha vaknat till liv igen, det här är Liverpool som vi känner dem."

"Det här var långt, långt ifrån det lag som gick miste om sin 68 matcher långa svit utan hemmaförlust i ligaspelet mot Burnley för sju månader sedan. Glädjeruset och lättnaden hos de mer än 50 000 supportrarna när Diogo Jota nickade in ledningsmålet efter 18 minuters spel var verkligen påtaglig. Stämningen gick från att i stunder vara elektriskt till att vara i full extas."

"Förra säsongens imponerande slutspurt hintade om att hungern och viljan var tillbaka, men nu, även om det är tidigt, så kan det inte finnas några tvivel."

"Liverpool - nu med alla beståndsdelar de hade när de körde över allt och alla för två år sedan - vill ha sin titel tillbaka."

James Pearce, The Athletic:

Pearce fokuserade på mittfältarna Harvey Elliott och Naby Keita.

"När Klopp beskrev Elliott som "en ny mittfältare" under försäsongen himlade de supportrar som suktar efter en storvärvning med ögonen. Men managern var genuin i den tanken efter att ha imponerats av hur yttern lyckats anpassa sig taktiskt till positionsbytet under träningslägret i Österrike."

"Som den yngste spelaren att spela i Premier League flög fram när han fick chansen inför fullsatta läktare mot Burnley. Sean Dyches lag siktade in sig på honom med några tuffa tacklingar men han vägrade att låta sig skrämmas, han blev bara bättre och bättre ju längre matchen gick. Endast Henderson och Alexander-Arnold hade fler bollberöringar."

"Han nekades en assist för en superb passning när Salah bedömdes vara offside. Elliott var sedan involverad i det fina anfallet som ledde till Sadio Manés mål. Liverpoolsupportern sedan barnsben, som först satt på the Kop med sin pappa Scott som treåring, översköljdes av beröm från publiken vid slutsignalen."

"En annan som fick en stående ovation var Keita, som fick lämna plats för Thiago i slutet av matchen. Han tog vid där han börjat på Carrow Road och levererade en osjälvisk insats för laget likt Wijnaldum var expert på."

"Keitas Liverpoolkarriär har hackat rejält. Korta perioder av lovande prestationer har gång efter annan tagit slut på grund av skador. Han gjorde bara 90 minuter vid två tillfällen i Premier League säsongen 2020/21."

"Han är ingen ung grabb längre. Han är 26 år gammal och inne på sin fjärde säsong sedan han kom från RB Leipzig. Med bara två år kvar på sitt kontrakt är det nu eller aldrig för klubbens tredje dyraste värvning någonsin. Det finns en tro hos staben att han har en mycket bättre grund att stå på nu efter att ha fått en full försäsong att jobba med."

"Klopp kanske har rätt, en ny mittfältare kanske inte måste in. Elliotts framfart ger Liverpool en ny dimension. Om hans utveckling fortsätter medan Keita håller formen uppe så kommer Wijnaldums frånvaro inte bli särskilt kännbar."

Andy Hunter, The Guardian:

"Burnley kunde dra nytta av ett kallt och tyst Anfield vid två tillfällen under lockdown, men det här var en välkommen comeback till normaliteten för Liverpool. Jürgen Klopp klev av planen medan han slog sig på bröstet med ett stort leende på läpparna, upprymd av både Harvey Elliotts insats och det faktum att det var fullsatt och passionerat på läktarna."

"Gamla vänner kunde träffas igen på läktarna och på planen fortsatte Liverpool deras imponerande start på säsongen med en välförtjänt seger."

"Virgil van Dijk och Joel Matip dominerade i det centrala försvarsspelet och levererade en påminnelse om vad Liverpool saknade förra säsongen. Inte för att någon påminnelse egentligen var nödvändig. Liverpools ytterbackar stod för målgivande passningar för Diogo Jota och Sadio Mané som säkrade segern."

"Att Trent Alexander-Arnold spelar så här är ingenting nytt, men Kostas Tsimikas imponerade efter sin vänsterkant och skapade mycket för laget."

Chris Bascombe, Telegraph: 

"Det måste ha känts så väldigt tryggt för Jürgen Klopp: ett fullsatt Anfield, hans lag spelade med en imponerande kombination av offensiv påhittighet och defensiv effektivitet. The Kop vågade till och med sjunga om att vara 'top of the league.'"

"När det andra målet kom hade Liverpool en bekväm resa till slutsignalen och gav tydliga indikationer på att, om spelarna håller sig skadefria, de verkligen kan utmana om ligatiteln igen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer