Hoppas Anfield blir hemmaborg igen

Bild till nyheten Hoppas Anfield blir hemmaborg igen
Jordan Henderson ger sin syn på att spela inför fullsatta Anfieldläktare igen och Diogo Jotas målform efter 2-0-segern mot Burnley.

Lagkapten Jordan Henderson var tillbaka i startelvan igen när Burnley kom på besök till Anfield för den tidiga lördagsmatchen. Mittfältaren stod för en fin insats och ledde sitt lag till en trepoängare.

Efter slutsignalen fick han frågan om insatsen som laget stod för var vad de ville välkomna supportrarna tillbaka till Anfield med.

– Resultatet var det iallafall! Nej men jag tycker att insatsen var bra i stunder. Det finns fortfarande delar vi kan göra bättre såklart, men vi är nöjda - supportrarna är tillbaka, det var fantastiskt, de gav oss ett lyft. Vi fick med oss det resultat vi ville vilket är det allra viktigaste, sa Henderson enligt Liverpoolfc.com.

– Supportrarna hjälper oss att hålla tempot uppe, de bidrar med mycket känslor. Burnley är ett bra lag som gör det svårt för sina motståndare, det visste vi redan innan matchen och de visade det med sina långbollar och fasta situationer. Men i det stora hela tycker jag att vi hanterade det bra, vi kunde ha gjort fler mål om jag ska vara ärlig.

Precis som i premiären mot Norwich var det Diogo Jota som öppnade målskyttet.

– Han har en magisk känsla för det (att vara på rätt plats i rätt tid). Han är pigg utanför straffområdet och lyckas bra med sina vändningar, när han väl får chansen framför mål så hittar han nätet. Han har varit otrolig sedan han kom tillbaka och förhoppningsvis kan det fortsätta så.

Sadio Mané fastställde sedan slutresultatet med ett fint 2-0-mål.

– Det andra målet var viktigt för oss att få in, konstaterade Henderson.

– Man är medveten om man kan få problem sista tio minuterna om det bara står 1-0 när de börjar slå längre bollar och vid fasta situationer. Det andra målet var viktigt för att i princip döda matchen. Vi gjorde målet i en viktig period av matchen.

Henderson hoppas att Anfield återigen kan bli en hemmaborg nu när publiken är tillbaka.

– Ja, folk vill inte spela på Anfield med publik. Det är någonting helt annat utan publik, fotbollen var väldigt annorlunda förra säsongen, inte bara på Anfield. Nu har vi supportrarna tillbaka så det är en helt annan sport. Förhoppningsvis kan Anfield vara vårt fort så att lag inte gillar att komma hit. Vi måste se till att göra det tufft för alla lag som kommer hit.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer