​Rapport: Stabil 2-0-seger

Bild till nyheten ​Rapport: Stabil 2-0-seger
Liverpool kan räkna in tre sköna poäng efter en kontrollerad insats mot ett uddlöst Burnley. Diogo Jota fortsätter att hitta nätet och Sadio Mané fick öppna målkontot när han säkrade segern.

Det var en händelserik öppning på matchen där Liverpool hade offensivt tryck men var slarviga när Burnley väl anföll. Efter en bra sekvens från gästerna efter en dryg kvart kunde de röda vända spelet och spräcka målnollan - Kostas Tsimikas svingade in ett inlägg från vänster till Diogo Jota som tog sig in framför sin försvarare och nickade in 1-0.

1-0:

Det dröjde bara åtta minuter innan Liverpool hittade nätet igen, Harvey Elliott hittade in till Salah som avslutade fint i borte hörnet, tyvärr dömdes målet bort för offside efter VAR-check.

Liverpool var det klart bättre laget och lyckades med smarta löpningar och högt bolltempo skapa målchanser trots Burnleys lågt stående försvar, men Nick Pope gjorde vad som krävdes av honom för att hålla 1-0-resultatet in till pausvilan.

Burnley var snabba ur startblocken efter pausvilan och såg ut att ha kvitterat när Ashley Barnes dunkade in bollen i mål efter fint inspel från högerkanten, men anfallaren var offside och målet godkändes inte.

Därefter dödade Liverpool matchen. De tog tag i bollen och gav i princip inte tillbaka den innan slutsignalen. I den 69:e minuten levererade de ett mönsteranfall där Elliott - som för övrigt visade klass matchen igenom - och Alexander-Arnold kombinerade sig fram vilket gav högerbacken möjligheten att med en fin passning hitta in till Sadio Mané som med ett distinkt avslut satte 2-0.

2-0:

Burnley kom aldrig riktigt nära - förutom ett friläge med bara sekunder kvar att spela som Alisson räddade - att hitta ett mål som skulle kunna skaka liv i matchen igen och det blev en trevlig avslutning på matchen för de röda supportrarna som kunde sjunga hem tre poäng.