– Bara City och PSG har råd med Salah

Bild till nyheten – Bara City och PSG har råd med Salah
Telegraphs Chris Bascombe lyfter fram en aspekt som ger Mohamed Salah svagare kort på hand i förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Liverpool.

Mohamed Salahs kontrakt och en eventuell förlängning med Liverpool har dominerat nyhetsflödet under den senaste tiden, detta efter uppgifter om att klubben ser en förlängning med anfallaren som högsta prioritet efter att ha säkrat kontrakt med kvartetten Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho och Trent Alexander-Arnold.

Liverpool förväntas erbjuda Salah ett rekordkontrakt som gör honom till klubbens bäst betalda spelare någonsin, men med det rådande löneklimatet i andra storklubbar och Liverpools lönestruktur har det ändå uppstått frågetecken kring huruvida de faktiskt kan lägga fram ett erbjudande som är tillräckligt lockande. Idag sägs Salah tjäna cirka 200 000 pund i veckan vilket kan jämföras med Jack Grealish som får 300 000 pund i veckan hos Manchester City.

The Athletic skrev igår att förhandlingarna så här långt varit konstruktiva och att klubben inte känner någon oro kring situationen just nu. Telegraphs Chris Bascombe lyfter idag fram ett faktum som kan hjälpa Liverpool i löneförhandlingarna.

"Att använda intresse från La Liga som förhandlingskort i kontraktssamtal har blivit svårare eftersom att världen ser annorlunda ut idag jämfört med när Barcelona och Real Madrid kunde värva vilka spelare som helst," skriver han.

"Verkligheten för Salah är att det endast är Manchester City och PSG som har resurserna som krävs för att betala för en spelare av hans nivå medan han fortfarande har kontrakt. Detsamma gäller för Sadio Mané som också har ett kontrakt som löper ut sommaren 2023."

Enligt Bascombe kommer Liverpool inte låta sig pressas till att erbjuda ett avtal om en spelare ställer för höga krav. Som ett exempel på detta lyfter han fram förhandlingarna med Gini Wijnaldum.

"Liverpool kommer inte att tveka på att låta ett kontrakt löpa ut om det handlar om spelare som närmar sig 30, oavsett hur värdefulla deras bidrag är och hur älskade de är av managern och supportrarna."

"Salah kommer vara 31 år när hans nuvarande kontrakt löper ut. Med tanke på hans kvaliteter, professionalitet och uppträdande både på och utanför planen är det lite som tyder på att han kommer att vara sämre när den tiden kommer. På planen levererar han otroliga siffror. Utanför planen måste Liverpool och Abbas (Salahs agent) komma fram till en siffra som kan göra båda parter nöjda."

Källa: Liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer