Senaste nytt inför Burnley

Bild till nyheten Senaste nytt inför Burnley
Jürgen Klopp pratade bland annat om supportercomebacken, fjolårssäsongens förlust mot Burnley och status på sina mittfältare när han mötte pressen inför morgondagens match. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om intervjun med Kop Outs:

– Jag vet inte hur den mottagits. Jag känner ingen stolthet i det, jag vet bara att det var viktigt att prata om det. Jag vet hur passionerade våra supportrar är, men när någonting händer och man kan hjälpa till att förklara en situation så är det bra. Om responsen var bra, gott så. Jag lärde mig mycket, förhoppningsvis gjorde supportrarna det också.

Om Fabinhos status efter hans pappas bortgång:

– Det här är någonting privat. Han är här med oss och gör det han kan göra. Det är i princip allt jag har att säga. Vi alla känner med honom, vi har uttryckt vårt stöd till han och hans familj och försöker ge honom all värme och kärlek vi kan. Det är allt, allt annat är privat.

Om Henderson och Thiago:

– De ser bra ut och kommer allt närmare, nu måste vi fatta ett beslut. De såg väldigt bra ut i matchen (träningsmatchen mot Aston Villa) och de har gjort det bra på träning, nu är det upp till mig att fatta ett beslut.

Om förlusten mot Burnley på Anfield förra säsongen:

– Vi är inte extra motiverade på grund av det, det är ingenting vi tänkt på. När jag tänker på den matchen så var det en annorlunda match, vi förlorade och Burnley förtjänade att vinna, sådan är fotbollen.

– Men den matchen har ingenting att göra med den som väntar, vi ska ge allt för att kunna njuta av vår första hemmamatch inför ett fullsatt Anfield på mer än 520 dagar och fotboll går endast att njuta av om man spelar positiv fotboll och ger allt. Det finns inga garantier, särskilt inte mot Burnley. Sean gör ett fantastiskt bra jobb där och de kan vara jobbiga att möta. De har en tydlig spelstil. Det är det vi fokuserar på inför matchen, inte någon form av revansch.

Om supportercomebacken:

– Alla ser fram emot det väldigt mycket. Ni kan tänka er de spelare som skriver på för Liverpool, bland det första man tänker på är nog att få spela sin första match på Anfield och få uppleva stämningen. Det är någonting man inte kan förstå fullt ut innan man upplevt det själv. 

– Både de spelare som inte fått chansen att spela inför publik och vi som upplevt hundratals sådana matcher ser väldigt mycket fram emot detta. Vi är glada att publiken är tillbaka.

Om the Kop jämfört med gula väggen i Dortmund:

– Det är två fantastiska läktare som betyder mycket för klubben. Om man tänker på Dortmund så tänker man på den gula väggen. Det finns en diskussion om vad man ska kalla arenan, Signal Iduna Park eller Westfalenstadion, men när det gäller den gula väggen finns inga diskussioner. 

– Det jag gillar med de båda läktarna är att om man är på the Kop eller i den gula väggen så är man där bara för fotbollen, supportrarna är på tårna och får hela arenan att hänga på. Jag längtar efter att få känna den känslan igen. 

– Här i Liverpool är vi välsignade med en väldigt bra publik. 

Om Hendersons kontraktssituation:

– Inget nytt, allt är bra.

Om Van Dijk:

– Jag blev inte överraskad över hans insats, han hade en fem veckors lång försäsong - eller om man lägger till rehabiliteringen så var det den längsta försäsongen någonsin! Jag har sett honom på träning varje dag, så jag blev inte förvånad. Han är en duktig fotbollsspelare så jag glad att han är tillbaka.

Om Naby Keita och Oxlade-Chamberlain:

– De betyder mycket, det handlar om att de måste vara tillgängliga för spel och komma in i rätt rytm. Vi ska göra allt för att hålla dem i bra form, men vi har aldrig tvekat på deras kvaliteter. Det är härligt att ha dem med oss. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer