Video: Fördömer nedlåtande ramsa

Bild till nyheten Video: Fördömer nedlåtande ramsa
Jürgen Klopp har träffat Paul Amann, grundare av supportergruppen Kop Outs, för att diskutera en händelse i samband med premiärmatchen mot Norwich där en grupp röda supportrar sjöng en homofobisk ramsa.

När Liverpool premiärsegrade mot Norwich på Carrow Road i lördags gjorde de det inför fullsatta läktare. Publiken är tillbaka och den engelska fotbollen kan vakna till liv på allvar efter 17 månader där i princip samtliga matcher spelats utan supportrar på läktarna.

Under matchen skedde dock en trist publikrelaterat incident, från bortasektionen hördes en homofobisk ramsa. En grupp supportrar skanderade "rent boy" mot mittfältaren Billy Gilmour som är på lån från Chelsea. Just "rent boy"-ramsor har riktats mot Chelsea spelare under flera års tid enligt organisationen Kick It Out som jobbar för en mer inkluderande idrott. "Rent boy" syftar till manlig prostitution.

Supporterföreningen Kop Outs, som bildades för att ge HBTQ-personer en röst inom fotbollen, fördömde ramsan omedelbart efter matchen. Jürgen Klopp beslutade sig för att bjuda in föreningens grundare, Paul Amann, till AXA Training Centre för att diskutera händelsen.

– Det hände något i samband med matchen mot Norwich, jag fick höra om det först efter matchen på grund av två anledningar - ljudnivån, tack och lov att den är tillbaka, och språket - jag förstår inte alla ramsor, säger Klopp innan Paul svarar.

– Ja, det handlar om "rent boy"-ramsan som sjöngs under matchen, det är så onödigt. Vad folk kanske inte förstår är att den riktas mot en särskild spelare, men det är många fler som hör det, supportrar som jag själv som går från att höra "You'll Never Walk Alone" och känna sig som en del av gemenskapen för att sedan lämnas ute i kylan. Det är som att få en hink med kallt vatten kastad över sig. Det är en så onödig och vidrig ramsa som lämnar så många homosexuella supportrar ute i kylan. Det är fel, säger Amann. 

– Jag kommer aldrig att förstå det, varför ska man sjunga en sådan sång mot någonting på en fotbollsarena. Jag förstår det inte. Jag har aldrig gillat det och jag gillar inte detta. Särskilt inte i vårt fall, vi har nog den bästa samling av ramsor i världen, säger Klopp.

– Det här handlar inte om att sätta stopp för rivalitet eller att förstöra atmosfären. Vi älskar atmosfären, det gör vi alla, vi älskar den positiva atmosfären. Det finns stunder då man vill psyka motståndarna, men man måste göra det med smartness och känsla, vilket vi är kända för, säger Amann. 

Här kan du se hela intervjun:

Källa: Liverpoolfc.com


19 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer