Konstruktiva kontraktssamtal med Salah

Bild till nyheten Konstruktiva kontraktssamtal med Salah
Efter att flera nyckelspelare förlängt sina kontrakt i sommar ligger nu Liverpools fokus på att få Mohamed Salah att göra detsamma.

Mohamed Salahs kontraktssituation och framtid är något som varit på tapeten under en längre tid. I vintras satte anfallaren själv fart på en ryktesvåg när han lät göra en intervju med spanska AS i vilken han talade varmt om FC Barcelona och Real Madrid samtidigt som han konstaterade att hans framtid ligger i Liverpools händer.

De senaste uppgifterna som florerat om kontraktsläget är att Liverpool är beredda att göra Salah till klubbens bäst betalade spelare någonsin. The Athletics James Pearce skriver nu att förhandlingarna är pågående och att förhoppningen är att knyta till sig spelaren till sommaren 2025.

Enligt Pearce har högt uppsatta källor inom klubben beskrivit förhandlingarna som konstruktiva. Det finns ingen oro över det faktum att parterna ännu inte har nått en deal.

Fenway Sports Group är måna om att belöna sin superstjärna med ett kontrakt där lönen speglar de fantastiska prestationer han levererat sedan han kom till klubben för fyra år sedan, men det finns gränser, de kommer inte förändra den lönestruktur som råder helt och hållet.

– Vissa skulle säga att man bara borde ge Salah det han vill ha oavsett vad, att han är värd det. Men om han får en betydligt större löneökning än andra toppspelare så kan det skapa problem. Andra spelare hade knackat på Michael Edwards dörr, säger en agent som ofta förhandlar med Liverpool.

– Man förväntar sig att han ska tjäna bäst i klubben, men inte med allt för stor marginal. Det är en balansgång. Salah och hans representanter är säkerligen medvetna om att Jack Grealish får £300 000 i veckan hos Man City, så det blir intressant att se vad som händer.

Idag tjänar Salah cirka £200 000 i veckan. Liverpool sägs ha en positiv känsla gällande anfallarens framtid, särskilt med tanke på den attityd han uppvisat sedan starten av försäsongen.

Att egyptiern gjort sig förtjänt av ett kontrakt från den översta hyllan råder det inga tvivel om: på sina 204 matcher för Liverpool har han smällt in 126 mål och gjort 45 assist. Han är klubbens 12:e bästa målskytt någonsin och med ett snitt på ett mål var 133:e minut är han bättre än samtliga spelare ovanför honom på listan. 

I artikeln skriver Pearce också att klubben har en muntlig överenskommelse med lagkapten Jordan Henderson om en förlängning och att de har inlett samtal med Sadio Manés och Andy Robertsons representanter.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer