– Vill bara få spela matcher igen

Bild till nyheten – Vill bara få spela matcher igen
Ben Davies förklarar sitt beslut att lämna Liverpool för Sheffield United på lån bara ett halvår efter att ha anslutit till Anfield-klubben.

Igår bekräftades att mittbacken Ben Davies lånas ut till Sheffield United under hela säsongen 2021/22. Affären kom inte som en chock med tanke på att han inte fick någon speltid under våren och att de ordinarie mittbackarna, Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip, är tillbaka.

"Blades" betalar £500 000 för lånet och skulle de ta klivet upp i Premier League igen ska de betala ytterligare £500 000. 

Lånet ger Davies chansen till eftertraktad speltid. I sin första intervju förklarar han varför han valde att skriva på för Liverpool från första början och sedan varför ett utlån kändes som rätt beslut i dagsläget.

– Det är en flytt man inte kan tacka nej till. Det var väldigt spännande, säger 26-åringen till Sheffield United TV

– Hela verksamheten är otrolig, man kan inte tro hur det är att vara i klubben förrän man faktiskt är på plats och kan se det med egna ögon. Jag har haft sex bra månader, men att spela fotboll är det viktigaste för alla spelare. Det är vad som drev mig till att gå ut på lån, att förhoppningsvis få spela matcher och njuta av tävlingskänslan igen.

– Jag har saknat matchdagarna och känslan som följer. Nu är supportrarna tillbaka och det var länge sedan jag fick chansen att ha en riktig matchdag med spel inför supportrar. Det är något som gör mig väldigt taggad på att komma hit, förhoppningsvis blir det ett framgångsrikt år.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer