Milner om supportercomebacken

Bild till nyheten Milner om supportercomebacken
James Milner reflekterar över ligapremiären mot Norwich där supportrarna var tillbaka på läktarna i Premier League-sammanhang.

Carrow Road var fullsatt när Liverpool och Norwich möttes i säsongspremiären. Det var första gången på 17 månader som lagen fick chansen att spela Premier League-fotboll inför läktare fulla till bredden. 

Liverpool levererade en gedigen insats som ledde till en 3-0-seger efter mål av Diogo Jota, Roberto Firmino och Mohamed Salah. 

James Milner, som var lagkapten i Jordan Hendersons frånvaro, är glad att äntligen få spela med publik på läktarna igen.

– Det är otroligt. Jag minns de första gångerna då man klev ut igenom spelartunneln, då slogs man verkligen av tystnaden, det var ingen som vrålade hejarop eller buade, den totala tystnaden var verkligen en konstig känsla, säger han till Liverpoolfc.com.

– Att nu ha supportrar på plats igen som sjöng matchen igenom och som vi sedan tackade efter matchen, det är fantastiskt. Det kommer att vara speciellt att spela på Anfield till helgen.

– Vi har saknat dem och förhoppningsvis kan vi fortsätta att leverera bra insatser och resultat. 

Både Virgil van Dijk och Jürgen Klopp beskrev matchen mot Norwich som så bra en premiärmatch kan bli. Milner instämmer.

– Resultatet är i princip perfekt med tanke på att vi höll nollan och att flera spelare skrev in sig i målprotokollet. Det är härligt för grabbarna att hitta nätet tidigt.

– Prestationen kunde ha varit bättre, det vet vi, men det är härligt att ha någonting att bygga vidare på. Det var en bra match.

– Vi visste att de skulle starta båda halvlekarna i högt tempo och det var ett tag sedan vi spelade i den sortens atmosfär. Man glömmer inte hur det är, men vi pratade om det innan matchen hur vi inte skulle låta det påverka vår match så mycket.

– Det är viktigt att ta kontrollen över matchen och försöka ta udden av publiken, vilket vi lyckades med. Under vissa perioder kunde vi kanske ha kontrollerat matchen lite bättre, men det är nog jag som är perfektionist - vi vann med 3-0 i premiären, det är inget att klaga över.

– Nu ska vi jobba på de saker vi kan förbättra under veckan inför nästa match.

Liverpools kommande ligamatch är på lördag mot Burnley hemma på Anfield med avspark 13:30.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer