Klopp efter segern mot Norwich

Bild till nyheten Klopp efter segern mot Norwich
Jürgen Klopp var nöjd med hur hans lag kontrollerade matchen i 3-0-segern mot Norwich men menar att de helt klart kan spela ännu bättre.

Diogo Jota, Roberto Firmino och Mohamed Salah såg med varsina mål till att skjuta hem en seger för Liverpool i säsongens första Premier League-match. 

Detta sa manager Jürgen Klopp på sin presskonferens efter matchen:

Om resultatet:

– I början av säsongen så fokuserar man på att få med sig resultat. Resultatet beror på insatsen, så det innebär att vi var tillräckligt bra för att vinna matchen idag, vilket är det viktigaste. Det var en professionell insats, det gillade jag väldigt mycket, sa tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Jag har sagt det tidigare, jag behöver inte se en 20-25-minutersperiod med strålande fotboll för att sedan tappa matchen - det hjälper ingen. Man måste vara med i matchen hela tiden. Man måste starta en säsong på det sättet vi gjorde idag - jag är väldigt nöjd.

– Att spela som vi gjorde i en bortamatch mot en nykomling på en fullsatt arena för första gången på mycket länge, det är jag nöjd med. Men vi kan spela bättre, det är uppenbart.

Om att tre av anfallarna hittade nätet:

– Det är riktigt bra. Alla vet att det är viktigt, så man behöver inte säga så mycket mer. Jag är nöjd. Vi vann med 3-0 och vi vet exakt vad vi måste förbättra. En del saker kommer att vara bättre bara för att få får ytterligare en vecka på träningsplanen. Allt känns jättebra just nu. Det kunde inte vara bättre. 

– Virgil är tillbaka, Kostas gjorde sin första start, Naby visade fin form. Det är viktigt för oss. 

Om Tsimikas insats:

– Han var väldigt, väldigt bra. Jag skulle säga att han spelade väldigt bra i 80 minuter, då var han involverad i vår offensiv och försvarade bra. Sedan var det som att någon drog ur kontakten! Det är fullt normalt efter så lång tid, men det var en bra debut från start. 

Om att se Van Dijk i spel igen:

– Ingen, inte ens han själv, vet exakt i vilken form han är - är han 90 procent, 95 procent? Rent fysiskt är han hundraprocentig, annars hade han inte spelat, men när det gäller det spelmässiga så är det lite annorlunda, varje match hjälper. Det var härligt att se honom tillbaka på planen igen, särskilt på fasta situationer i defensiven. 

– Även de offensiva fasta situationerna, med Joel och Virgil, var riktigt bra. Vi gjorde mål efter en andraboll, Salahs mål var fint att se, hur vi fick en andraboll i det läget som han kunde utnyttja. Det är härligt att ha honom (Van Dijk) tillbaka.

Om Salahs rekordmål - han är den förste Premier League-spelare att göra mål i fem raka ligapremiärer:

– Jag kan tänka mig att han hade koll på det så att han var extra sugen på att göra mål! Extra motivation! Han gjorde en riktigt bra match. Att vara medveten om en sådan sak och sedan assistera till de två första målen var bra. Sedan försökte han hitta Sadio två gånger efter sitt mål. 

– Mo är som Mo är, när tävlingssäsongen drar igång så växlar han upp, han är enormt tävlingsinriktad. Det är skönt att ha honom här!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer