– Går inte att be om mer

Bild till nyheten – Går inte att be om mer
Virgil van Dijk var på bra humör efter att ha gjort comeback i tävlingssammanhang när Liverpool besegrade Norwich med 3-0. Nu hoppas han att laget kan fortsätta på samma spår framöver.

I Liverpools 3-0-seger mot Norwich kunde Virgil van Dijk göra sina första minuter i Premier League sedan den otäcka skadan han åkte på i oktober förra året. Mittbacken hjälpte laget till en hållen nolla och tre poäng. I en intervju med Liverpoolfc.com gav han sin syn på sin comeback och lagets trepoängare.

– Jag är väldigt glad över att jag kunde starta matchen och att vi tog tre poäng. Vi vann med 3-0 på bortaplan, höll nollan, det går inte att be om så mycket mer, sa han efter slutsignalen.

– Vi kan fortfarande förbättra oss på flera områden, men det är tidigt in på säsongen. Jag själv jobbar fortfarande på formen, vilket man kan göra på ett effektivt sätt i sådana här matcher.

Mittbacken fick en fråga om han var nervös inför avspark.

– Det är annorlunda (jämfört med försäsongen). Jag var inte nervös, jag var taggad, jag ville bara ut på planen. I mitt fall så behöver jag bara repetera alla moment om och om igen, när jag ska lyfta backlinjen, när jag ska hålla i bollen eller byta sida, allt sådant. 

I och med segern startade Liverpool Premier League-säsongen på bästa möjliga sätt.

– Det är väldigt viktigt. Den här säsongen kommer att vara spännande på många sätt, både för mig personligen och för laget. Om man tittar på de andra lagen så blir de bättre och bättre, de vill konkurrera om Premier League-titeln, vilket vi också vill göra. 

– Det blir en Premier League-säsong fylld av kvalitet och vi alla borde njuta av det. Vi har en fantastisk trupp, nu ska vi ge allt och ta en match i taget.

Supportrarna var tillbaka i full skala i Premier League-sammanhang.

– Att se supportrarna på plats igen är en stor boost, men det är också härligt att vara igång med matcherna igen, att få spela i Premier League - världens bästa liga. Man vill vara ute på planen, man vill ge allt för att vinna. Att göra det med supportrarna på plats igen är något vi är glada över. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer