Rapport: Tre säkra premiärpoäng

Bild till nyheten Rapport: Tre säkra premiärpoäng
Liverpool gjorde jobbet mot nykomlingarna Norwich och säkrade en övertygande premiärseger efter mål av Diogo Jota, Roberto Firmino och Mohamed Salah.

Det blev en avvaktande inledning på matchen där Norwich hade mycket boll under de inledande minuterna. Liverpool tog sedan tag i matchen och skapade ett par halvchanser efter ett par hörnor, Jota kom närmast med en nick som tvingade Tim Krul till en första räddning.

Alisson fick agera för första gången efter 20 minuters spel när Teemu Pukki löpte sig loss bakom Liverpools backlinje och avlossade ett skott mot den första stolpen, men brassen stod i vägen.

Strax därefter var Liverpool nära att ta ledningen när Sadio Mané slog ett långt inlägg till Mohamed Salah som befann sig i bortre delen av straffområdet och avlossade en volley som letade sig precis utanför Kruls högra stolpe.

I 26:e minuten kom matchens första mål och det var Liverpool som gjorde det. Trent Alexander-Arnold slog ett lågt inlägg till Salah som misslyckades i mottagningen, men bollen letade sig fram till Jota som fick ett enkelt läge och kunde göra 1-0.

1-0:

1-0-resultatet stod sig halvleken ut, det var ingen superb insats från de röda, men de hade kontroll på tillställningen. I andra halvlek dominerade The Reds allt mer vilket skapade enorma problem för hemmalaget att skapa några chanser överhuvudtaget.

Efter en timmes spel agerade Jürgen Klopp på bänken när han bytte in Fabinho och Roberto Firmino. Alex Oxlade-Chamberlain och Jota lämnade planen.

Det dröjde bara fyra minuter innan Firmino kunde skriva in sig i målprotokollet - Mané avlossade ett skott utifrån som täcktes av en försvarare, bollen studsade fram till Salah som på en touch hittade de rödas nummer nio vid den bortre stolpen och 2-0 var ett faktum.

2-0:

I 74:e minuten utökade Liverpool sin ledning till 3-0. Efter en hörna studsade bollen fram till Salah som med en touch lade bollen tillrätta och skruvade in den bakom Krul i Norwich-målet. Målet innebar att egyptiern satte nytt rekord i Premier League som förste spelare att göra mål i ligapremiären fem säsonger i följd.

3-0:

Med åtta minuter kvar att spela fick Harvey Elliott komma in från bänken, 18-åringen ersatte Naby Keita.

Norwich hade enorma problem att skapa några chanser efter pausvilan, i slutminuterna borde de dock ha reducerat när bollen föll ner till Gibson i offensivt straffområde, men Alisson stod för en jätteräddning och kunde hålla sin nolla intakt matchen ut.