– Vi kör över Kanariefåglarna

Bild till nyheten – Vi kör över Kanariefåglarna
Klockan 18:30 drar allvaret igång igen. Supporterklubbens redaktör och daglige ledare Pelle Ehnberg har delat med sig av sina tankar om försäsongen, transferfönstret och den stundande ligapremiären på Carrow Road.

# Kan du inleda med en kort reflektion kring förra säsongen med allt vad den innebar. Vad har du landat i för känslor?

– Med tanke på den sjuka skadelistan och den fruktansvärda formdippen i januari och februari, var det inget annat än en bragd att fixa tredjeplatsen och Champions League-spel. Jag blir lite full i skratt när jag tänker på alla hyllningar Man United och Solskajer fick för sin andra plats och då var dom ändå bara fem poäng före oss i tabellen. Och vi hade ju egentligen en skitsäsong!

# Hur har du upplevt försäsongen, är du nöjd med vad du har sett under träningsmatcherna?

– Absolut. För det första får vi nog vänja oss vid att minimatcher över 30 och 60 minuter är här för att stanna. Någon har klurat ut att det är toppen för att skapa hög intensitet samtidigt som man minskar skaderisken.

– Jag tycker att många ser riktigt vassa ut. Sadio Mané flyger ju fram efter sin femveckorsledighet i somras och man har börjat fatta varför vi köpte Kostas Tsimikas ifjol. Naby Keita och Oxlade-Chamberlain har också sett rappa ut och får nästan betraktas som nyförvärv efter alla eländiga skador de senaste åren.

– Lägret i Österrike och Frankrike blev ju rekordlånga 28 dagar och jag tror att det kan ha gjort underverk för sammanhållningen i truppen. Jag fick gåshud av Klopps citat häromdagen:

"Vi har så många saker som man inte kan värva: man kan inte värva presspel, man kan inte värva bra stämning, man kan inte värva sammanhållning, man kan inte värva atmosfären som finns på vår arena, man kan inte värva Anfield, man kan inte värva vår anthem, det finns många saker man inte kan värva."

– Kan inte annat än att älska karln!

# Harvey Elliott har imponerat i sommar. Hur stort inflytande tror du att han kan ha under säsongen?

– Det är inget snack om att grabben har det som krävs för att spela i Liverpooltröjan. Vilken talang! Han kommer att få mycket speltid, kanske framför allt med inhopp från bänken där han kan komma in och göra skillnad.

# Är det några andra av de yngre förmågorna som fångat din uppmärksamhet?

– Hela bunten, ärligt talat! Men 16-årige yttern Kaide Gordon, som vi hämtade in från Derby i februari, är ett råämne som ska bli skoj att följa i U23-laget. Med litet tur kan vi få se honom i några ligacupfighter. Vänsterbacken Owen Beck, brorson till Ian Rush, kan nog också få speltid i cuperna. Härlig fart och fina inlägg.

– Polacken Musialowski fick ju aldrig se på grund av skada, men det råder ingen tvekan om att det är ett framtidsnamn.

# Ibrahima Konaté är än så länge det enda nyförvärvet. Tycker du att det räcker så? Om inte, vem hade du önskat att klubben plockar in?

– Jag hade gärna sett en anfallare som ersätter Divock Origi och en mittfältare för Gini. Och jag tror att det kommer att hända saker innan fönstret stänger om 17 dagar. Tielemans i Leciester är en personlig favorit, men jag tror att han blir för dyr.

– Kandensaren Jonathan David i Lille känns ju också som ett spännande framtidsnamn. Men om Klopp säger att han är nöjd med truppen, så är jag också nöjd.

# Hur ser du på rivalernas värvningar i sommar? Vilka tror du gör upp om ligatiteln denna säsong?

– Jack Grealish till City kändes ju rätt givet, liksom Jadon Sancho till Man United. Men jag är inte så säker på att de bara kliver in och blir bärande spelare direkt. Sedan får vi ju se om Harry Kane också hamnar på Etihad innan det är klart.

– Jag tror att det blir vi, City, Chelsea och United som gör upp om titeln. Aston Villa har värvat smart i sommar och kan bli en outsider till Champions League-platserna.

# Norwich står för motståndet ikväll, hur tror du att premiärelvan ser ut? Det finns en del tankenötter att knäcka för Jürgen Klopp, exempelvis vilka som bildar mittbackspar, vilka som tar de tre mittfältsplatserna och vem av Roberto Firmino eller Diogo Jota som tar plats längst fram.

– Jag känner mig rätt trygg på att det blir denna uppställning: Alisson, Trent, Matip, Virgil, Tsimikas, Milner (C), Fabinho, Keita, Salah, Jota och Mané.

– Bänken: Firmino, Minamino, Elliott, Oxlade-Chamberlain, Hendo, Thiago, Konaté, Gomez, Kelleher.

# Hur stort avbräck skulle du säga att Andy Robertsons frånvaro blir under säsongsinledningen?

– Nu verkar det ju inte vara så allvarligt som det först fruktades och att Robbo kan vara tillbaka efter landslagspausen i september eller kanske till och med före. Men av det man sett av Tsimikas på försäsongen så är han värd att få chansen i ett par matcher och visa vad han går för. Hoppas verkligen att han tar den! Robbo behöver konkurrensen för att om möjligt bli ännu bättre.

# Vad är ditt tips - hur slutar matchen på Carrow Road?

– Premiärer brukar ju alltid vara smånerviga affärer, men känslan är att vi kör över Kanariefåglarna. Jag säger 4-0 efter mål av Jota , Mané, Salah och Naby Keita.

– Värt att notera är att när vi senast mötte Norwich i en ligapremiär så blev vi mästare. Och när vi senast avslutade ligaspelet mot Wolves i maj så blev vi Champions League-mästare!

# Slutligen, om du kikar in i spåkulan, hur summeras säsongen 2021/22 i maj?

– Jag tror att striden om PL-bucklan kommer att bli jämnare än på många år och jag skulle bli jäkligt besviken och förvånad om vi inte är med och slåss om titeln. Men för att nå ända fram krävs som vanligt en jävla massa flyt och tur med skador. Jag törs lova att vi kommer att fylla på prisskåpet med någon trofé i alla fall. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer